Може да се каже, че една от най-обсъжданите икономически новини

...
Може да се каже, че една от най-обсъжданите икономически новини
Коментари Харесай

След "Фолксваген" и BMW дава 1 милиард евро за нов завод, ето в коя страна

Може да се каже, че една от най-обсъжданите стопански вести у нас през 2019 година беше изборът на "Фолксваген " за дестинация на новия ѝ цех в Източна Европа, написа money.bg.

България беше на финалната права за инвестицията за 1 милиард евро, само че в последна сметка като победител беше определена прилежаща Турция.

Скоро по-късно обаче планът беше подложен на пауза, а нови спекулации към това коя страна може да размени Турция се появиха. На опашката се подредиха с изключение на България, Румъния и Хърватия. Според немски медии обаче изборът може да е напълно друг.

През предишния месец в обява на Frankfurter Allgemeine Zeitung беше посочено, че в последна сметка "Фолксваген "може да се спре на Унгария за инвестицията от 1 милиард евро. И до момента в който тази сага към момента наподобява надалеч от своя край, е ясно, че страната по този начин или другояче ще получи влагане в същия размер за построяването на различен авто цех.

През пролетта на идната година немският производител BMW ще стартира построяването на нова база в унгарския град Дебрецен, оповестява уеб сайтът Emerging Europe. Първоначално проектите на компанията бяха оповестени през 2018 година, само че към този момент е ясно, че действителните дейности по плана предстоят.

В Дебрецен BMW ще създава по 150 000 автомобила на година, като там ще бъдат наети над 1000 души. От компанията показват, че са избрали града поради положителната инфраструктура и развитата логистика. Германската марка има посланичество в Унгария от 2004 година.

Освен BMW в страната съществено наличие имат и други водачи от автомобилната промишленост. Audi има цех в град Дьор, като преди няколко месеца стана ясно, че сдружението ще го разшири с инвестиция от 126 милиона евро.

Също по този начин компанията възнамерява да отвори нови 250 работни места, като по този начин чиновниците ѝ там ще станат 13 000 души. До 2022 година в града би трябвало да бъде отворен и развоен център на Audi.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР