Може да се каже, че България щe бъде причина в

...
Може да се каже, че България щe бъде причина в
Коментари Харесай

Захариева: България да бъде причина в целия ЕС да не се прилага Истанбулската конвенция

Може да се каже, че България щe бъде причина в целия Европейски Съюз да не може да ползва Истанбулската спогодба. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в отговор на въпрос на Иво Христов от Българска социалистическа партия на днешния парламентарен надзор.

" Има ли подхванати дейности за отдръпване на подписа под документа и каква позиция ще изрази българската страна при разискването на предлагането за ратификация на конвенцията от Европейския съюз ", попита Христов. Той изрази терзанието си, че в случай че Европейски Съюз ратифицира конвенцията, България ще бъде принудена да я съблюдава.

" България ще бъде причина целият Европейски съюз да не може да ползва тази спогодба. Имате мотив за горделивост, по този начин да се каже. След като една от страните изрази такова противоречие и нямаме единогласие и заради което, в това число даже и в наказателната част на конвенцията, няма по какъв начин Европейският съюз да я ползва ", съобщи Захариева.

Това обаче не значи, че разнообразни страни, които към този момент са я утвърдили, няма да я ползват, добави вицепремиерът.

" Очаквах по-сериозен отговор, можехте да си спестите иронията. Конвенцията бе оповестена за противоконституционна в някои текстове. Изглежда поставяте под подозрение решението на Конституционния съд ", репликира я Иво Христов, който се прочу с репликата какъв брой % от българите са дебили.

" България в действителност няма по какъв начин да поддържа решението на Съвета по евроинтеграция за ратификация на Истанбулската спогодба заради решението на Конституционния съд ", призна Захариева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР