Може да са дългоухи, но съвсем не са зайци. Това

...
Може да са дългоухи, но съвсем не са зайци. Това
Коментари Харесай

Породи кучета с големи уши

Може да са дългоухи, само че напълно не са зайци. Това са просто... кучета. Вероятно незабавно се сещате за някоя порода, която се отличава с дълги уши. Точно тази им специфичност ги прави чаровни и симпатични. Ето и породите кучета с огромни уши:

Дакел

Това е евентуално най-известната порода измежду кучетата с дълги уши. Реално – дължината на ушите им не е чак толкоз огромна, само че по отношение на главата и височината на тялото, е забележителна. Освен че са дългоухи, дакелите са рекордьори и по дължина на тялото. Заради това те нежно са наричани от време на време „ саламчета “ на четири крачка.

Басет

Тази порода кучета се отличава с големи, прелестни дълги уши. Клепнали съвсем до земята, те висят гордо и даже леко се извиват във вътрешността, наподобявайки листо на дърво или на цвете. С огромните си тъжни очи, удълженото тяло и щръкнала остра опашка кучето-басет изкушава да го приютите вкъщи си, с цел да стане ваш правилен другар.

Бигъл

Много блага и отзивчива порода кучета, която поддържа връзка прелестно с деца и други домашни любимци. Може да видите по какъв начин дългите уши на бигълите се развяват предостатъчно, до момента в който той тича пламенно във всички направления. Неизчерпаемата сила се дължи на обстоятелството, че тези кучета са специфична селекция, основана за ловни цели. Понякога, поради желанието си да се движат непрестанно, тези кучета за лов могат да избягат и да скитат в продължение на дни. Така че – внимавайте с тях.

Блъдхаунд

 дългоухи кучета

Това е белгийска порода кучета, която има в действителност доста дълги и доста клепнали уши. Те въобще не му пречат да бъде превъзходен следотърсач и да разкрива нарушители. Последното в действителност постоянно се случва, когато някой Блъдхаунд е „ назначен “ за полицейско куче. Породата е идеална за задачата, защото има съвършено подушване, с помощта на което може да подуши диря от огромно разстояние и да разграничава голямо количество миризми.

Кокер Шпаньол

За тази порода дългите уши са същинска горделивост. Тези кучета не просто са дългоухи – те имат в действителност красиви уши, които са присъща специфичност за породата. Те са покрити с дълга, от време на време много къдрава четина. Някои екземпляри имат уши, които доближават безусловно до земята. За страдание животните постоянно страдат от ушни болести, измежду които и глухота.

Фален

Тази порода е извества също и като Континентален украсителен шпаньол. Дългите космати уши на Фалена висят надолу от двете страни на главата му. Това е и значителната разлика, по която се отличава с роднините си от близката порода Папийон, при която ушите също са дълги и космати, само че са мощно щръкнали встрани. И двете породи от време на време са наричани със смешното наименование Пеперудените кучета – точно поради ушите си.

Други породи кучета с огромни уши са корги, американски кокер-шпаньол, ваймаранер, афганска хрътка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР