Може да преговаряме за реални европейски теми. Аз нямам никакво

...
Може да преговаряме за реални европейски теми. Аз нямам никакво
Коментари Харесай

Пендаровски обяви, че няма да обсъжда с Румен Радев свързани с историята и миналото въпроси

" Може да преговаряме за действителни европейски тематики. Аз нямам никакво желание да навестявам България и да договарям за историята. Когато приказваме за европейските интеграции, ние нямаме право да се концентрираме върху историята ".

Това съобщи пред локалната телевизия " Телма " президентът на Македония Стево Пендаровски, написа " България Он Еър ".

" Първоначалните оферти на София за нашето причисляваме към Европейски Съюз включваха тези небивалици като настояването за езика, за нашия етнически генезис, за интервала 1941-1945 за окупацията, за администрацията и така нататък За тези въпроси аз нямам никакво желание да си изгубвам времето и да пътувам до София или пък да поканвам Радев при нас - с цел да преговаряме дали през 1941 година те са били окупатори или админи ", сподели още той.
Пендаровски добави, че желае да беседва с президента Радев за енергетика, стопанска система, за инфраструктурата сред София и Скопие.

" За всичко останало аз не съм получил мандат през 2019 година - да връщам родината си в 19-и век, да приказвам за Цар Самуил, за 10-и, за 11-и век ", акцентира Стево Пендаровски, представен от БГНЕС.
Според него през последните месеци риториката сред РСМ и България е по-спокойна и това се дължи на преговорната рамка за участие на Северна Македония в Европейски Съюз. Той изрази задоволството си и от обстоятелството, че " историята се загатва в преговорната рамка единствено в онази част, където става въпрос за двустранните връзки и историческата комисия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР