Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от

...
Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от
Коментари Харесай

Откъс от книга: „North Woods“ от Даниел Мейсън

Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от тази публикация.

Даниел Мейсън, създателят на „ The Piano Tuner “ и „ Зимният боец “ се завръща с „ Северна гора “ (Random House), разказ, който обгръща епохи, действието се развива в горите на Масачузетс и чифлик, който е място на тайнственост и знамение.

Прочетете фрагмент По-долу.

" North Woods " от Daniel Mason

$25 в Amazon

Предпочитате да слушате? Audible има 30-дневна безвъзмездна пробна версия, налична сега.

Опитайте Audible гратис

В течение на четиридесет и една години от гибелта на техния татко, Алис и Мери Осгуд, съпритежатели на локално известния ябълка с това име, беше живял живот, който изглеждаше, най-малко на другите, неизменен. В прочут смисъл това беше точна оценка. Като близнаци и мои девойки те имаха единствено един рожден ден за празнуване; заради своята изолираност те получиха малко предложения. Те към момента спяха на същия сламен дюшек, на който бяха спали като деца, събуждаха се всяка заран с пеенето на петел, трепкаха от кукането си (шията, Мери; гърба, Алис), ставаха от леглото в полата и блузата и сакото, сложени на нощния стол, и слезе долу. Вървяха безшумно, табиет от детството им, въпреки че години наред нямаше кого да разсънят.

Имаше, несъмнено, инцидентни изключения — рядката нощ, която единият можеше да прекара самичък, в случай че другият беше преследван от снежна стихия, или седмиците на болест, в които единият, а след това и другият оставаха в леглото. Но такова отклоняване беше рядко. Ако животът, както сподели индивидът, беше ария, техният беше повече рефрен, в сравнение с стих. И въпреки всичко да настоявам, че топла пролетна заран, ходеща по земята, покрита с ябълкови цветове, е по някакъв метод същата, всъщност, духовно, като леден зимен пладне, прекаран в резитба, или вечер на беритба, натежала с миризмата на сок и сено - това би имало издаваше незнание освен за селския живот, само че и за хилядите сезони – на жабешки песни, на гръмотевици, на първите размразявания – които се криеха в каноничната Четворка.

По същия метод един комшия, гледайки лицата на сестрите, може също да е отбелязал верността, с която природата е дублирала нейните творения, и да е счел за излишно да прави разлика сред двете. Но това също би издало неуспех на въображението. Защото до момента в който Алиса и Мери изглеждаха толкоз идентични, че имаше моменти, минавайки пред огледало или гледайки се надолу в спокоен басейн, когато човек можеше да се усмихне на облика за привет – все пак, с течение на годините и двамата бяха осъзнали едно фундаментална и разширяваща се разлика сред тях.

И в случай че бяха запитани – въпреки че в никакъв случай не бяха запитани – и двамата щяха да кажат, че разпознаването им на разликата е пристигнало една топла септемврийска заран на петата им година в северната гора, когато, застанали един до различен в профил, те са гледали по какъв начин татко им церемониално бере първата ябълка за сезона, обмислят я за миг и по-късно, с искра в очите, извикват: „ За най-хубавото! “ и им го подаде в ръката си. И това щеше да е всичко, смешка с приказката, която бяха чували толкоз доста пъти, за отмъстителна богиня и присъдата на хубав принц. Щяха да се надпреварват да я сграбчен, да се смеят, да избият ябълката от пръстите му, да паднат на топлата земя, всяка знаейки, че който я грабне, ще я показа със сестра й.

Така трябваше да се случи, както се беше случвало всякога преди. Тази съдбоносна година не би трябвало да е друга, в случай че и двамата не бяха усетили, че в най-краткия момент, преди татко им да разбере грешката си, той се беше обърнал, съвсем незабележимо, към Алис.

Откъс от „ North Woods “ от Даниел Мейсън, авторско право © 2023 от Даниел Мейсън. Използва се с позволение на Random House, отпечатък на Random House Group, поделение на Penguin Random House, LLC. Всички права непокътнати. Никаква част от този фрагмент не може да бъде възпроизвеждана или препечатвана без документално позволение от издателя.

Вземете книгата тук:

„ North Woods “ от Даниел Мейсън

$25 на Amazon $28 в Barnes & Noble

Купете на място от 

За повече информация:

„ North Woods “ от Даниел Мейсън (Random House), с твърди корици, меки корици с огромен щемпел, електронна книга и аудио formatsdanielmasonbooks.com
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР