може да остане активен върху различни повърхности в продължение на

...
може да остане активен върху различни повърхности в продължение на
Коментари Харесай

COVID-19 оцелява по-дълго върху някои повърхности

може да остане деен върху разнообразни повърхности в продължение на няколко дни заради образуването на миниатюрен филм. До това закючение доближиха специалисти от Индийския софтуерен институт в Бомбай, а изследването им беше оповестено в списание „ ”, представено от БГНЕС.
Според констатациите на учените повече от 99,9% от течността от дихателните тайни се изпарява за няколко минути, само че остава миниатюрен филм, в който вирусните частици оцеляват.
 В края на декември Франция стартира имунизиране против ковид В края на декември Франция стартира имунизиране против ковид
Ваксинирането против ковид във Франция ще стартира в края на декември или началото на януари. Първи ще бъдат ваксинирани хората с н...
Този филм се изпарява по друго време, според от материала на повърхността, върху който е попаднал - за неръждаема стомана и мед този интервал е надлежно към 24 и 16 часа. Върху пластмаса той може да остане повече от 150 часа. Както означават създателите на проучването, професорите Rajneesh Bhardwaj и Amit Agrawal, тези числа се основават на опити, употребяващи компютърни симулации, извършени в лабораторни условия. Това значи, че в реалност времето е по-кратко, поради другите променливи, които въздействат на вируса в действителна среда.
" Най-голямата изненада беше, че този миниатюрен филм изчезва за повече от няколко часа. Това демонстрира, че постепенно изпаряващият се нанометричен филм обезпечава средата, нужна за оцеляването на ковид ", сподели Bhardwaj.
Изследователите означават, че техният разбор акцентира нуждата от постоянно и изцяло разчистване на повърхностите, с цел да се предотврати разпространяването на коронавирусната зараза.
По-рано учени от Медицинския университет в Киото откриха, че коронавирусът може да остане деен върху кожата приблизително девет часа, което е към пет пъти по-дълго от сезонния грип. Върху други повърхности, като метал и пластмаса, може да остане до няколко дни.
 Бакалов: Нацията е айларипи, 40 % мислят, че коронавирусът е биологично оръжие Бакалов: Нацията е айларипи, 40 % мислят, че коронавирусът е биологично оръжие
" Здравей българино! 40% от българите считат, че коронавирусът е биологично оръжие, с цел да се понижи популацията на земята. 33% са на м...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР