Може да ни звучи като футуристичен филм или една от

...
Може да ни звучи като футуристичен филм или една от
Коментари Харесай

Как да препрограмираме нашия мозък, за да променим живота си

Може да ни звучи като футуристичен филм или една от последните серии на фантастичния сериал " Черното огледало ", само че има изследвания по какъв начин силата на технология значително дефинира метода, по който се държим и по какъв начин взаимодействаме с близките. Защо първото нещо, което вършим, незабавно откакто станем, е да проверим нашата Фейсбук стена?

Технологиите основават пристрастяване и това не е нищо ново под слънцето. Но не са ли тези зависимости просто привички, научени от ерата на Фейсбук и Twitter? Защо възприятията ни за утвърждение и принадлежност в този момент са свързани с броя лайкове или споделяния, които получаваме в обществените мрежи?

Отговорът се намира в дизайна на държанието (Behavior Design) - дисциплинираност, която към момента е изцяло непозната у нас и която се концентрира върху създаването на система от модели и правила за въздействие върху човешкото държание . Нейн основател е Би Джей Фог - шеф и създател на Лабораторията по увещание Станфордския университет. Той е оказал помощ на милиони хора да се трансформират посредством образования и съвещания.

 Снимка 348774

" Технологията ни разрешава да предизвикваме държание и ни стимулира да вършим нещата по друг метод, да опростим и автоматизираме някои процеси. Да накараме потребителите да трансформират марки, или чиновници да понижат тежестта си, с цел да си спестят грижи за здравето. Голямото достижение на Фейсбук да вземем за пример е, че ние непрестанно се консултираме с него ден след ден ", изяснява Фог в изявление.

И в този момент дано помислим - в случай че една компания като Фейсбук може да повлияе на метода, по който се държим, какво да създадем ние самите, с цел да подобрим живота си, да променим нашите привички и мислите си?

Търсене на точни цели

Без образование, без съответни образци, множеството хора поддържат своите цели " размити " и остават в страната на поведенческите фантазии , което ги отдалечава опцията да трансформират живота си. С дизайна на държанието конкретността и точността са нужда. Някои образци за съответно държание биха били: " След като се прибирам от работа тази седмица, ще върша пет минути медитация ", " Ще пия чаша вода неотложно, когато се събудя заран " и така нататък Малките, само че точни, стъпки водят до огромни резултати .

Улесняваме нещата

Важно е да маркираме елементарни и постижими стадии , които не водят до възприятие на незадоволеност.

 Снимка 348775

Създаваме ефикасни напомняния

Това е като основаване на карта или уравнение, което ни води към осъществяването на държанието, което търсим. Какво желаеме да променим и какво ни е належащо? Например нашата карта (от map на английски) ще съставлява:

B = е държанието (на британски behavoir), към което се стремим.

М - мотивация (motivation на английски).

А - умеене (ability e дарба на британски език.

P - акуратност и експедитивност (от британски prompt).

Получаваме, че B = MAP - или картата на нашето държание, към което се стремим, главно включва мотивация, умеене, акуратност и експедитивност , написа Hola.

 Дизайнерско мислене
Дизайнерско мислене

Или по какъв начин премахването на две изречения от лексиката може да ви направи по-успешни
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР