Може да ни обвините, че само си търсим повод да

...
Може да ни обвините, че само си търсим повод да
Коментари Харесай

10 ползи от пиенето на алкохол

Може да ни обвините, че единствено си търсим мотив да си сипем, само че истината е, че алкохолът е колкото подъл, толкоз и потребен. Всичко е въпрос на вярна доза.

В умерени количества той може да окаже извънредно благотворно въздействие върху организма ни – някой типове алкохол предотвратяват сърдечно-съдови болести, други са страхотни за масажи и оказват помощ при болно гърло, трети се грижат за устната ни хигиена.

Все отново подсещаме, че използването му е нож с две остриета, по тази причина сами преценете риска от потреблението на мощни спиртни питиета.

10. Ром за болно гърло

Идеалната добавка към чая, когато желаеме просто да се сгреем или пък съставна част на разнообразни домашни сиропи срещу кашлица и болно гърло. Освен страховит на усет, ромът е с потвърдени лечебни свойства.

9. Шампанско за крепко сърце

 10 изгоди от пиенето на алкохол

Чаша от пенливата напитка е също толкоз потребна, колкото и чаша вино. В умерени количества шампанското усъвършенства сърдечната активност и циркулацията на кръвта в тялото.

8. Червено вино за кръвното

Напитката на боговете е извънредно потребна във връзка с сърдечно-съдовите болести. Чаша алено вино дневно оказва помощ да се справите с високото кръвно налягане.

7. Бяло вино при стрес

 10 изгоди от пиенето на алкохол

Макар и по-леко, бялото вино не отстъпва по потребни качества на аленото. Кехлибарената напитка оказва благотворно въздействие на сърдечно-съдовата система, болести на белия дроб, оказва помощ да се оправим с главоболието, гаденето и напрежението.

6. Текила за холестерол

Два шота текила дневно (общо към 80 мл) и може да забравите за високия холестерол. Това се дължи на специфичните захари в мексиканската напитка, които подтикват производството на инсулин.

5. Уиски за намаляване

 10 изгоди от пиенето на алкохол

Противно на общото мнение, че всички концентрати са висококалорични и би трябвало да се заобикалят, на Запад все по-модерни стават диетите с уиски. Съставът на уискито и покачвания % на алкохол, трансформират напитката в ефикасно средство за угнетяване на апетита.

4. Бренди против стареене

В брендито се съдържат високи равнища на антиоксиданти, които предотвратяват образуването на бръчки, старешки петна и други признаци, присъщи за стареенето.

3. Водка против кариес

 10 изгоди от пиенето на алкохол

Водката е добре прочут антисептик, който унищожава бактериите, които водят до неприятни инфекции в устната празнина. Затова и напитката участва като съществена съставна част на не една и две предписания за лекуване на зъбобол, избелване и възстановяване на устната хигиена.

2. Бира за мозъка

В главната съставна част на бирата – хмелът се съдържат субстанции, които защищават мозъчните кафези от увреждане и забавят развиването на болести като Алцхаймер и Паркинсон.

1. Ракия при настинка

 10 изгоди от пиенето на алкохол

Разтривки със мощна домашна ракия преди лягане ще ви избавят от неприятната настинка. Огнената напитка е потребна още при бронхит, язва, подагра, киселини, шипове и доста други болежки. Ако пък нямате никакви здравословни проблеми, пийнете една, ей по този начин, за здравето на всички останали.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР