Може да не знаем какво ще се случи с акциите

...
Може да не знаем какво ще се случи с акциите
Коментари Харесай

Как ще изглеждат криптовалутите след 50 години?

Може да не знаем какво ще се случи с акциите в показателя S&P 500 през идващия месец или след две години, само че дългогодишния ни опит демонстрира, че рано или късно цената им ще се увеличи. Повечето от нас знаят какво съставляват акциите, като тяхната формулировка не се е променяла от епохи.

Нищо от казаното дотук обаче не важи за криптовалутите. Някои предвиждат, че цифровите монети ще трансформират вечно метода, по който си взаимодействаме с парите. Докато други предизвестяват за надуването на рисков балон. Каквито и да са мненията за тях, става все по-трудно да си представим бъдеще без криптовалути.

От потърсиха мнението на специалисти по въпроса по какъв начин биха изглеждали криптовалутите след 50 години.

„ Криптовалутите ще разбият обичайна финансова система, тъй като едно от най-атрактивните им качества е опцията за дейно реализиране на заплащания, които не се лимитирани от държавни граници, против дребни или никакви такси, без закъснение и без проблеми, породени от придвижванията на валутните курсове. Що се отнася до биткойна, 50 години са дълго време, като до тогава най-популярната цифрова монета може да се е трансформирала или в международната аварийна валута или в идващия AOL, който направи доста хора богати, преди да бъде сменен от по-добра технология “, разяснява Айвъри Джонсън, финансов планьор и създател на Delancey Wealth Management.

Фредрик Кауфман, който е създател на книгата, The Money Plot: A History of Currency’s Power to Enchant, Control, and Manipulate ”, споделя, че доста преди да стигнем до 2017 година щатският $ ще има повече общо с криптовалутите, в сравнение с със златото и среброто, тъй че няма причина да се съмняваме в дълголетието на цифровите монети.

На малко по-различно мнение е Дан Игън, който е вицепрезидент на отдела за поведенческо финансиране и вложение в  Betterment. Според него криптовалутите като биткойна са се потвърдили като потребни за прекачване на пари и спекулации, което значи, че няма скоро да изчезнат. „ Къде и по какъв начин обаче ще генерираме силата, потребност за облекчаване на възходящото търсене на крипто пазара е въпрос, по който си заслужава да се мисли. Също по този начин би трябвало да се намерения за това дали страните, които гледат на крипто като на съперник на фиатните пари, ще положат старания, с цел да подсигуряват, че цифровите монети няма да бъдат признати като освен това от валути за черния пазар “, добави той.

 „ Централните банки са заети със основаването на закони за контролиране на криптовалутите. Те осъзнават, че цифровите монети са естествена част от цифровата стопанска система и като такива ще станат необятно публикувани в границите на идващите 10 години “, коменира Драган Боскович, създател и шеф на Blockchain Research Lab щатския университет в Аризона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР