Може да не ви се вярва, но пикочният мехур може

...
Може да не ви се вярва, но пикочният мехур може
Коментари Харесай

Какво се случва, когато се стискате и не ходите до тоалетната

Може да не ви се има вяра, само че пикочният мехур може да събере до половин литър урина, преди да ви се доходи до тоалетната в действителност. Вашето тяло знае какъв брой има вътре, тъй като мехурът е цялостен с дребни рецептори, които изпращат известия на мозъка ви когато урината стигне до несъмнено равнище, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.

И тогава организмът ви преценя, че към този момент е време да се изхвърли на открито. За благополучие, здравите хора имат надзор над функционалността на пикочния си мехур, и по тази причина, когато получите известие от рецепторите вие може да изберете дали да се изпишкате незабавно или да отложите за по-удобен миг. Но какво се случва с тялото, когато задържате урината повече, в сравнение с е належащо?

Учени от UK откриха кое е най-хубавото средство срещу стареене
Като начало, когато решите да потиснете повика на пикочния си мехур, цилиндричните сфинктери в него се затварят компактно по този начин, рожби попречат на урината да изтече към уретрата. Тези дребни мускули са в действителност страхотни в работата си, в случай че не злоупотребявате и не ги принуждавате да се пренапрягат постоянно и за дълги интервали от време. Както в случай че да вземем за пример сте водач на камион и се постанова да се сдържате по време на дългите пътувания по няколко пъти на седмица. Ако превърнете сдържането в дълготраен табиет вие се подлагате на съществени дълготрайни резултати, в това число и на риск от насърчаване на инфекции. Постоянното и дълготрайно въздържане на мехура може да отслаби неговите мускули и да докара до задържане на урина, а това е нездравословното положение, при което не може да изпразните изцяло мехура си, когато пишкате.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР