Може да не сте точно градинар или да не знаете

...
Може да не сте точно градинар или да не знаете
Коментари Харесай

15 красиви дръвчета, с които да превърнете градината си в рай

Може да не сте тъкмо градинар или да не знаете доста за растенията, само че да обичате да прекарвате часове, заобиколени от естествена хубост. Независимо от изискванията на живот и желанията ви, е допустимо да превърнете задния двор (било то зад блока или зад фамилната къща) в приказна градина.

Следващите дърветата са толкоз красиви, че ще поискате да ги засадите.
 
Джакаранда
Родината на тези красиви дръвчета е Южна и Централна Америка. Името идва от португалска дума, която може да бъде преведена като “има твърдо ядро ”. Много от типовете Джакаранда са необятно публикувани по целия свят като декоративни растения, изключително в тропическите и субтропическите региони на Австралия, Нова Зеландия, Индия, Фиджи и Южна Африка.
 
Череша
 черешово дърво пролет време iStock/Getty Images
Черешовият цвят, в японската просвета, е знак на вяра и обновяване. Има повече от 200 типа, които могат да бъдат открити единствено в Япония. Адаптира се извънредно добре на нашите географски ширини.
 
Глициния
 Глициния iStock/Getty Images-->
Технически глицинията не е дърво, а лоза, само че това цъфтящо растение заслужава първите места в селекцията за райска градина. Води се дървовидно катерливо растение от семейство Бобови и идва от Китай, Корея, Япония и източната част на Северна Америка. Глицинията се катери, като увива стъблото си към всяка допустима опора. Може да доближи височина 20 метра и 10 метра встрани.
 
Магнолия
 Магнолия iStock/Getty Images
Магнолиите цъфтят през пролетния сезон и имат най-красивите цветя, които постоянно се появяват още преди листата. Магнолиите са били култивирани за първи път преди към 4000 години. Предлагат се в разнообразни цветове според от типа. Най-високото дърво магнолия е към 18 метра, само че има доста типове, които са идеални за градина. Интересен факт е, че за опрашването  им са нужни не пчели, а бръмбари. Кората на магнолия се употребява в китайската медицина.
 
Рододендрон
 Рододендрон iStock/Getty Images
Технически това е шубрак, само че заради обстоятелството, че е извънредно хубав и може да нарасне до респектитащи размери, го слагаме също в тази селекция. Смята се, че най-големият рододендрон е на повече от 125 години.
 
Дърво на пламъка
               

A post shared by (@gerryhelen) on Nov 19, 2017 at 6:08pm PST

Това дърво елементарно се разпознава по своите яркочервени цветчета с форма на камбана. В дивата природа може да доближи 35 метра височина, само че пораства единствено до 10 метра в градини.
 
Явор
 явор клен iStock/Getty Images
Тези дървета (наричани и кленови) са известни с изменящия се цвят на листата му – от зашеметяващо блестящо алено, през портокалово и жълто през есента. То е дървото, за което се сещаме, когато помислим за есента. Кленовите дървета могат да доживеят до 200 години.
 
Жълта мимоза
 жълта мимоза iStock/Getty Images
Жълтата мимоза е тип акация. Родом е от Австралия, само че е публикувана по целия свят. Това дърво е в действителност издръжливо и може да пораства в съвсем всяка почва. Красивите му жълти цветове и нежният им мирис го вършат доста известен измежду цветарите.
 
Огнено дърво
 Огнено дърво iStock/Getty Images
Наричат го също пауновото дърво. Известно е освен с красивия си тип, само че и с бързия си напредък.
 
Гинко билоба
 Гинко билоба iStock/Getty Images
Гинко Билоба е родом от Китай и е известна с използването си в обичайна билкова медицина. Тези дървета са едни от най-старите, останали живи до през днешния ден, и съществуват повече от 250 милиона години.
 
Манджурска круша
               

A post shared by (@dar_lamperd) on Sep 16, 2018 at 5:00pm PDT

Манджурските круши със своите сърцевидни листа и нежни бели цветя наподобяват толкоз елегантно. Цветовете им са леко розови, когато са пъпки, и побеляват, когато са изцяло отворени.
 
Лагерстремия
 Лагерстремия iStock/Getty Images
Много хибриди порастват като шубраци, само че могат да бъдат и дървета. Могат да доближат височина до 25 фута.
 
Калистемон
 Калистемон iStock/Getty Images
Тези дървета са доста известни в Австралия. Наричат го и безусловно „ четка за миене на шишета ” (Bottlebrush) и обяснението за това е очевидно. Изглежда също, че е в действителност вкусна храна за доста птици.
 
Люляк
 Люляк iStock/Getty Images
Люлякът може да бъде дърво или шубрак според от типа. Той е прочут със своя натоварен мирис и красиви цветя, които нормално се оферират в розови до лилави цветове, само че също по този начин могат да бъдат бели или жълти.
 
Гуаякан
               

A post shared by (@ecuadortravels) on Jan 29, 2018 at 3:54am PST

Това дърво е родом от Централна и Южна Америка. То губи всичките си листа преди сухия сезон и цъфти с блестящо жълти цветя, преди растежа на нови листа при започване на дъждовния сезон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР