Може да не сте се замисляли досега над това, но

...
Може да не сте се замисляли досега над това, но
Коментари Харесай

7 неща, които трябва да търсите в опаковките на храните

Може да не сте се замисляли до момента над това, само че опаковките на храните, които всекидневно купуваме, играят не по-малко значима роля в живота ни от самите храни. Точно опаковката е тази, която ни посреща първа, с цел да показа и надлежно подтиква интереса ни към избран артикул. Може да продавате най-вкусните храни, само че в случай че те не са опаковани добре и в атрактивна опаковка, тогава надали някой ще прояви интерес към тях. Ето за какво компаниите производители залагат толкоз доста на положителния външен тип - т.е., на самите опаковки.

Защо опаковките на храните са значими?
Всеки е наясно, че клиентите не биха предпочели да си купят храна, опакована в безлична опаковка. Дизайнът и посланието, което той внушава, несъмнено са от голямо значение, само че с това напълно не се изчерпва тяхната роля и предопределение.

Освен естетиката, съществува и друга, не по-малко значима причина да им се обръща такова огромно значение и това е функционалността им да съхраняват по най-хубавия метод съответния артикул.

И с цел да сме по-конкретни, представете си какво би било, в случай че решите да си купите някое апетитно, преди малко изпечено на грил пиле, само че откакто стигнете до дома си се окаже, че то е изцяло изстинало, даже вкочанено. Вероятно сходна вероятност не ви очарова. Същото може да се каже и за всяка друга храна, която е значимо да бъде съхранена с подобаващата температура най-малко известно време, откакто бъде закупена. Ето по този начин незабавно бихме могли да онагледим значимата роля, която играят в нашия обичай термо опаковките да вземем за пример. Същото се отнася и до останалите типове - пластмасови опаковки за хранителни артикули, както и всяка друга кутия, в която се съхраняват храните, преди да доближат до своята последна дестинация.

Как въздействат опаковките на потребителския избор?
Впечатляващият, изискан естетически и съгласуван с особеностите на продукта, дизайн на опаковката постоянно притегля вниманието. Според изследвания, направени от психолози, на човек са нужни по-малко от 30 секунди, с цел да вземе решение дали да купи даден артикул, или пък не, виждайки го на щанда в супермаркета. Както сами можете да се досетите, за 30 секунди надали бихме могли да огледаме и обмислим деликатно плюсовете и минусите на каквото и да било. Това изрично удостоверява обстоятелството, че най-много опаковката е виновна за положителните продажби.

Какво би трябвало да гледате в опаковките на храните?
Както и всеки различен артикул, опаковката би трябвало да дава отговор на специфични условия. Освен да бъде атрактивна, тя би трябвало да е и изцяло съобразена със спецификите на продукта, който ще съхранява. Така да вземем за пример, за някои от питателните артикули е най-приемлива използването на пластмасови опаковки, при други пък удачно решение би била само кутия от картон, а има и опаковки за храна, които наложително би трябвало да бъдат „ термо ". Всичко зависи от съответния артикул и съответните условия за неговото вярно предпазване.

Материал
Материалите на актуалните опаковки се отличават с голямо многообразие. Много известни са модерните пластмасови опаковки за храна, които са съобразени с това, че в тях ще се съхраняват хранителни артикули и са направени в цялостно сходство със стандартите за сигурност. Освен пластмасови кутии, съществуват и разнообразни други такива, направени от хартия, стъкло или кутии със особено покритие във вътрешната си част, което изцяло да подсигурява надеждното предпазване на продукта.

Дизайн
Що се отнася до дизайна, както към този момент стана дума, неговата роля е от голямо значение за имиджа на компанията производител, а също и за стимулиране на интереса от страна на купувача. Дизайнът на опаковката следва да бъде поверен на експерти, в противоположен случай загубите биха били огромни.

Биоразградимост
Една от трендовете сега е потреблението на опаковки, щадящи околната среда. Ето за какво и известните в последно време биоразградими опаковки са толкоз настоящи и желани както от производителите, по този начин и от консуматори, които не желаят да са безучастни към общите старания на човечеството в опазването чистотата на планетата.

Ефективност
Ефективността на опаковките е тясно обвързвана с съответните артикули, за които са предопределени. Така да вземем за пример, опаковки от хартия или картонени опаковки надали са най-подходящи за дълготрайното предпазване на течности, а що се отнася до най-популярните материали, употребявани за пакетиране на артикули в течно положение - стъклото и пластмасата, те също могат да са ефикасни в друга степен, според от това какво тъкмо ще съдържат. Така че, с цел да назовем една опаковка ефикасна, тя би трябвало изцяло да покрива всички условия за вярното и елементарно предпазване на своя артикул.

Лекота на приложимост
Удобството е още едно доста значимо изискване, на което следва да дава отговор всяка опаковка. Дори и тя да е доста ефикасна във връзка с съхранението, в случай че по някакъв метод затруднява използването на продукта, да вземем за пример с незадоволителна ергономичност, прекомерна тежест или не дава отговор на стандартите за екологична опаковка, тогава тя не може да бъде наречена успешен избор.

Знаци за преработване
Опаковката е притежател и на скъпа информация във връзка с рециклируемостта си. При някои опаковки можете да забележите знаци, които демонстрират, че те към този момент са минали през един или повече цикли на вторична обработка. Този знак е във формата на три стрелки, „ гонещи се " в кръг, които символизират кръговрата в природата, с който се асоциира и самият развой по събиране, преправяне и повторна приложимост на опаковките.

Послание
Опазването на околната среда е само наша грижа. Затова дано всеки от нас одобри драговолно тази концепция и да се обединим към най-голямата цел, сложена пред човечеството - да оцелеем в борбата против самите себе си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР