Може да не сте чували често името му, но той

...
Може да не сте чували често името му, но той
Коментари Харесай

Преди мач 500: Триковете на най-опитния футболен съдия в Англия

Може да не сте чували постоянно името му, само че той играе основна роля на футболния терен. И точно в това се крие неговото дългоденствие и професионализъм!

Майк Дийн е на път да запише извънредно достижение! В 17:00 ч. през днешния ден (18 януари) той би трябвало да даде първия съдийски сигнал в мача сред " Арсенал " и " Шефийлд Юнайтед " и по този метод да се трансформира в първия футболен рефер в Англия с 500 мача във Висшата лига.

Снимка: Getty Images

Дийн е на 51 години, роден е в Уиръл, покрай Ливърпул. Занимава се с футболно съдийство от 1985 година насам, а в най-високото равнище на британския футбол свири от 2000 година Може да заявим, че в тази специалност за него секрети няма! А повода е, че... обича работата си.

" Това е един подарък, който не преставам да получавам, с помощта на футболните почитатели. Никога не съм бил " робот " на терена. Опитвам се да изяснявам решенията си. Когато футболистите ме попитат, постоянно мога да им кажа за какво съм решил нещо. Комуникацията е доста значима в тези моменти ", декларира Дийн пред " Дейли Мейл ".

Снимка: Getty Images

" Самите футболисти дават отговор на метода, по който се отнасяш към тях. През годините съм си заслужил уважението им ", споделя една от тайните си реферът.

Той не се тормози от рецензии и намеци в интернет, макар че с подобен опит зад тила си Дийн не еднократно е попадал в компилации със занимателни моменти.

Понякога Джон Тери се пробва да му " открадне " аления картон.

The only thing more dangerous than touching Mike Dean is touching his cards.#CelebrityRefs

(via @TheThomas_)https://t.co/rIu10H1kfr
— Celebrity Refs (@CelebrityRefs) February 18, 2016

Друг път крие топката в тениската си.

The Greatest There Was or Ever Will Be.#CelebrityRefs

(via @MAPhillips2010)pic.twitter.com/OnfefbJmpj
— Celebrity Refs (@CelebrityRefs) February 10, 2019

Или пък го атакуват... сапунени мехури.

Things Mike Dean Hates #1,984: Bubbles#CelebrityRefs

(via @J_Westgarth)pic.twitter.com/jupsInbPxH
— Celebrity Refs (@CelebrityRefs) January 2, 2017

Според реферът най-трудно досега се е оправял с именития някогашен управител на " Манчестър Юнайтед " - сър Алекс Фъргюсън.

На стадиона през днешния ден, с цел да отбележат паметния мач 500 в кариерата му, ще участват брачната половинка му Карма, огромната му щерка Зара и внукът му. А дребната му щерка има по-важна задача - да следи развиването в мача сред " Транмиър " и " Ипсуич " в по-долното равнище на британския футбол.

Това не е изненадващо, защото цялото семейство Дийн са огромни фенове на " Роувърс ". А кой може да не помни тази наслада на Майк при успеха, която прати тима в по-горна дивизия.

Mike Dean leading the celebrations. True Rovers fan. Onto Wembley #swa #trfc pic.twitter.com/07Umg4FaUv
— Martin Pugh (@rovers66) May 13, 2019
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР