Може да имате завиден опит зад гърба си, що се

Може да имате завиден опит зад гърба си, що се ...

10 неща, които никога да не казвате на интервю за работа.Може да имате завиден опит зад гърба си, що се отнася до интервютата за работа, но винаги съществува риск да кажете нещо малко в неподходящ момент и да „оплескате” нещата. Това не е гаранция за провала на кандидатурата ви, още повече, ако имате точната квалификация за длъжността, пише Business Insider. Но ето кои са 10-те неща, които драстично намалят шанса работодателят да ви се обади с положителен отговор.

1. „С какво се занимава фирмата ви?”

По този начин демонстрирате пълна незаинтересованост към предлаганата длъжност. Още повече, че живеем в технологична епоха, в която справката в интернет отнема няколко минути.

2. „Вие бременна ли сте?”

Никога не питайте интервюиращия лични въпроси или нещо, което може да се окаже обида на по-късен етап.

3. „Мамка му!”

По-добре забравете ругатните, докато тече интервюто. Да, дори да сте се залели с горещо кафе, пак не е препоръчително да казвате „онези” думички.

4. „След 5 години се виждам на Вашата позиция”

Въпросът „Как се виждате след 5 години?” е доста банален, но все така обичан от работодателите. Подгответе си адекватен отговор и не заявявайте твърде големи амбиции, още повече застрашаващи нечие работно място.

5. "Това не е мечтаната ми работа, но…”

Дори предлаганата позиция да е под нивото ви, никога не го споделяйте на глас по време на интервюто. Така звучи все едно някой трябва да ви е благодарен, че сте се „прежалили”.

6. "Ако не получа тази работа, не знам какво ще направя."

В никакъв случай не бива да звучите отчаяни. Надали интервюиращият ще ви влезе в положение със сърцераздирателно съчувствие, още по-малък е шансът да ви наеме.

7. „Имате прекрасна усмивка!”

Не флиртувайте с интервюиращия си. Тази крайно неуместна тактика вероятно ще свърши зле.

8. „За каква работа кандидатствам?”

Ако сте малко объркани от условията и работата, опитайте се да зададете въпроса по-професионално, например „Какво ще включва длъжностната ми характеристика?”

9. „Знам, че не съм най-квалифицираният човек, но...”

Това директно ви дисквалифицира от състезанието. А пък и явно интервюиращият смята, че сте достатъчно подходящи, щом разговаряте.

10. „Мразех последния си шеф”

Дори ако в последната ви компания е било пълно с идиоти, задръжте това за себе си и положете усилия да изтъкнете положителните страни на работата си там.

Редактор: Елица Христова

Източник: expert.bg