Може да имате завиден опит зад гърба си, що се

...
Може да имате завиден опит зад гърба си, що се
Коментари Харесай

10 неща, които никога да не казвате на интервю за работа

Може да имате забележителен опит зад тила си, що се отнася до интервютата за работа, само че постоянно съществува риск да кажете нещо малко в несъответствуващ миг и да „ оплескате” нещата. Това не е гаранция за неуспеха на кандидатурата ви, още повече, в случай че имате точната подготовка за длъжността, написа Business Insider. Но ето кои са 10-те неща, които фрапантно понижат шанса работодателят да ви се обади с позитивен отговор.

1. „ С какво се занимава компанията ви?”

По този метод демонстрирате цялостна индиферентност към предлаганата служба. Още повече, че живеем в софтуерна ера, в която справката в интернет лишава няколко минути.

2. „ Вие бременна ли сте?”

Никога не питайте интервюиращия персонални въпроси или нещо, което може да се окаже засегнатост на по-късен стадий.

3. „ Мамка му!”

По-добре забравете ругатните, до момента в който тече изявлението. Да, даже да сте се залели с горещо кафе, отново не е целесъобразно да казвате „ онези” думички.

4. „ След 5 години се виждам на Вашата позиция”

Въпросът „ Как се виждате след 5 години?” е много прост, само че все по този начин обичан от работодателите. Подгответе си съответен отговор и не заявявайте прекомерно огромни упоритости, още повече застрашаващи нечие работно място.

5. " Това не е мечтаната ми работа, но…”

Дори предлаганата позиция да е под равнището ви, в никакъв случай не го споделяйте на глас по време на изявлението. Така звучи все едно някой би трябвало да ви е признателен, че сте се „ прежалили”.

6. " Ако не получа тази работа, не знам какво ще направя. "

В никакъв случай не трябва да звучите обезверени. Надали интервюиращият ще ви влезе в състояние със сърцераздирателно състрадание, още по-малък е шансът да ви наеме.

7. „ Имате прелестна усмивка!”

Не флиртувайте с интервюиращия си. Тази извънредно неуместна тактичност евентуално ще свърши зле.

8. „ За каква работа аплайвам?”

Ако сте малко комплицирани от изискванията и работата, пробвайте се да зададете въпроса по-професионално, да вземем за пример „ Какво ще включва длъжностната ми характерност?”

9. „ Знам, че не съм най-квалифицираният човек, само че...”

Това непосредствено ви дисквалифицира от надпреварата. А пък и очевидно интервюиращият счита, че сте задоволително подобаващи, щом разговаряте.

10. „ Мразех последния си шеф”

Дори в случай че в последната ви компания е било цялостно с идиоти, задръжте това за себе си и положете старания да изтъкнете позитивните страни на работата си там.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР