Може да имаме известни проблеми, призна иранският президент Хасан Рохани

...
Може да имаме известни проблеми, призна иранският президент Хасан Рохани
Коментари Харесай

Техеран към САЩ: Ще се справим с вас

Може да имаме известни проблеми, призна иранският президент Хасан Рохани в очакване американският му сътрудник Доналд Тръмп да огласи решението си дали ще изтегли Съединени американски щати от съглашението за иранската нуклеарна стратегия, съобщи АР.

Рохани не загатна Тръмп, само че изявлението му на конференция в Техеран за петрола е първата публична реакция на Иран, откакто президентът на Съединени американски щати написа, че ще огласи решението си за договорката.

"Възможно е да имаме известни проблеми два-три месеца, само че ще ги преодолеем ", сподели иранският президент. Той акцентира, че Иран желае да продължи работата си със международните сили и да резервира градивния си ангажимент към интернационалната общественост.

Изказването му наподобява беше адресирано към Европа, която подписа редица бизнес покупко-продажби с Иран след подписването на основното нуклеарно съглашение през 2015 година

Тръмп заяви за желанието си късно нощес, заради което огромните ирански вестници не съумяха да реагират и да разгласяват новината. Тя беше огласена от иранската държавна телевизия и от формалната информационна организация ИРНА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР