Може да има и трети кандидат, в случая Националният съвет

...
Може да има и трети кандидат, в случая Националният съвет
Коментари Харесай

Гергов иска Станишев начело на евролистата на БСП


Може да има и трети претендент, в тази ситуация Националният съвет ще избере най-подходящият кандидат за евролистата. Това мнение изрази депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов преди пленума на партията.

Той отхвърли да се ангажира с коментар кой от претендентите би трябвало да бъде определен за лидер на листата за евроизборите с думите: " Не желая да въздействам на някои от сътрудниците ".
 Елена Йончева с номинация от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия
Елена Йончева с номинация от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия

Сергей Станишев и още петима души събират доста номинации

Според Генов Сергей Станишев няма да бъде подценен, в случай че не оглави евролистата. По думите му политолозите са разграничени - " половината споделят, че е добре да не влизаме, другата половина споделят, че е добре да влизаме, не желая да се връщам на унизителните обстановки, на които сме подложени по време на гласуванията ", заключи Генов.

" За следващ път слагаме каруцата пред коня ".
Така разяснява Георги Гергов обстановката към избора на лидер на листата на Българска социалистическа партия, защото към момента не е взето решение на Националния съвет на партията.
 Станишев желае Българска социалистическа партия обединена, не било значимо кой оглавява евролистата
Станишев желае Българска социалистическа партия обединена, не било значимо кой оглавява евролистата

Водачеството не може да бъде самоцел съгласно президента на ПЕС

Според Гергов обаче президентът на ПЕС Станишев е този, който би трябвало да оглави листата за евровота. Той е на мнение, че в противоположен случай ще се даде неприятен знак към социалистите.

" Всеки има право на глас, на мнение и ще решим ". Според него ще бъде импортирано предложение лидерът на листата да бъде партиен член.
 Екшън пред централата на Българска социалистическа партия
Екшън пред централата на Българска социалистическа партия

Оператори се сбиха за изявление на Станишев

Представителят на социалистите Атанас Мерджанов се надява Националният съвет да прояви мъдрост, тъй като изправянето на престижи в партията един против различен е извънредно непродуктивно и понижава силите на партията. Така съгласно него Българска социалистическа партия се лишавала от триумф на евроизборите.

По думите му общински организации са излезли с решение, че изрично лидерът на листата би трябвало да бъде член на Българска социалистическа партия.

С метода, по който се въдворяват избрани цивилен персони и квоти, стартира развой на департизация, което за една демократична страна не е редно, както се изрече Мерджанов.

Водачите на всички останали политически съперници ще бъдат ярки партийни фигури , сподели още той, като с това мнение поддържа претендентът на алените Сергей Станишев.

Преди пленума на партията евродепутатът Петър Курумбашев съобщи пред публицисти, че след пленумите е значимо всички да са живи и здрави.

Курумбашев не изрази позиция във връзка с претендентите. " Самият аз съм претендент и всяко едно изказване ще се пояснява в една или друга посока ", добави той.

Българска социалистическа партия би трябвало да реши дали да сложи отпред за идния избор персона, която не е член на партията, безапелационен беше евродепутатът.

Георги Божинов предложи след избора на лидер на евролистата, вторият определен да заеме и втора позиция като претендент на Българска социалистическа партия за евровота. Според него наложително лидерът би трябвало да членува в партията на социалистите.
 Станишев зове Българска социалистическа партия да побърза с листите си за Екологичен потенциал
Станишев зове Българска социалистическа партия да побърза с листите си за Екологичен потенциал

Да не назоваваме газопровода " Турски поток " - след Турция той влиза в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР