Може да е почти невъзможно да устоите да обсипете децата

...
Може да е почти невъзможно да устоите да обсипете децата
Коментари Харесай

Какво може да се случи, ако целувате детето си по устните, според науката

Може да е съвсем невероятно да устоите да обсипете децата си с обич, само че целуването им по устните не е най-здравословният метод да покажете какъв брой доста значат за вас. В допълнение към засягането на разбирането им за персоналните граници, това може да сътвори някои опасности за здравето.

1. Може да засегне венците им.

© Kittyfly / Shutterstock.com

Целуването на децата ви по устните, преди млечните им зъби да са се развили, може да бъде изключително нездравословно. Прехвърлянето на слюнка предизвиква разпространяване на бактерии, което може да засегне меките тъкани и венците на вашето дете. Децата могат да развият болести на венците заради неприятна орална хигиена и целуването на детето по устата може да бъде спомагателен рисков фактор.

2. Може да им аргументи кариес.

© davidbeckham / Instagram

Кариесът е най-често срещаното хронично заболяване при деца и възрастни и целуването на децата ви по устните може да усили възможностите им да развият това положение. Млечните зъби не са толкоз здрави като зъбите на възрастните, което ги прави по-уязвими към бактерии. Тъй като емайлът на млечните зъби е относително тъничък, той е по-склонен към кариес и изгниване.

3. Може да провокира алергии.

© Jonathan Borba / Unsplash, © Tim Bish / Unsplash

Освен че предизвиква проблеми със зъбите, целуването на вашето дете по устните може да аргументи алергични реакции. Това може да бъде особено нездравословно за новородени бебета. Когато целувате някого, вие неумишлено пренасяте частици храна или козметични артикули върху кожата му. Вашето новородено може да е алергично към определени храни или изкуствени съставки в продукти за грижа за кожата.

4. Може да отслаби имунната им система.

© Pavel Iukhimetc / Alamy Stock Photo

Целуването на някого по устните може да съобщи респираторни вируси. Въпреки че тези вируси може да наподобяват като обикновена простуда, те могат да бъдат опасни за бебетата, защото имунната им система към момента не е изцяло развита. Белите дробове на бебетата са дребни и всяка зараза може да аргументи проблеми с дишането.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР