"Може да блокират магистрали, но преди нас нямаше да има

...
"Може да блокират магистрали, но преди нас нямаше да има
Коментари Харесай

Борисов ще предложи вариант той да си тръгне, а правителството да остане

"Може да блокират автомагистрали, само че преди нас нямаше да има какво да блокират. Сега могат да си играят с метрото, единствено след няколко дни ще пуснем третия лъч на метрото, още осем спирки и ще има какво да блокират и стопират, другояче няма. " Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на Националната конференция на партия ГЕРБ.

По думите на премиера конференцията се организира в "София Тех Парк ", тъй като това е място, където си проличава, че в последните години ръководи точно ГЕРБ. "Най-мощният суперкомпютър на Балканите, 3 такива има в Европа. Представителство на Световна банка, автомобилни клъстери ", изброи той.

На упреците към назначението на Иван Гешев за основен прокурор, Борисов отговори, че грешката на партията му е била, че не са издигнали собствен кандидат за поста. "Не моят автограф стои под указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор, а на президента Румен Радев. Никога не сме се месили в правосъдната власт ", безапелационен е министър председателят.

Министър-председателят акцентира, че държавното управление не го е боязън от длъжностен кабинет, само че добави, че служебното държавно управление не би могло да разгласи изключително състояние или да удължава изключителната епидемиологична конюнктура при потребност, да взима заеми, да трансформира закони, да прави актуализация на държавния бюджет, да удължава периоди за ТЕЛК и обществени помощи.

Премиерът означи и че Народното събрание има да приема закони, в това число и измененията в Изборния кодекс, в който ще залегнат правилата за машинно гласоподаване.

"Ще продължа диалози с съдружните сътрудници и ще предложа, в това число вид аз да си потегли, а държавното управление да продължи " заяви Борисов.

"Готов съм да си потегли когато и да е, правил съм го, подготвен съм и поради мен по никакъв метод не желая да има напрежение. Не съм Радев да се веселя, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища ", уточни той.

Министър-председателят и водач на ГЕРБ посочи, че партията му в никакъв случай не е била в коалиция с Движение за права и свободи и в никакъв случай няма да направи такава коалиция. Той добави, че коалиция няма да има и с Българска социалистическа партия и уточни допустимите си сътрудници - "Обединени патриоти " и Съюз на демократичните сили. Борисов попита риторично водача на "Да, България! " Христо Иванов дали си дава сметка, че ще върне на власт "тези хора ".

Премиерът увери, че ще работи за укрепване на структурите на Политическа партия ГЕРБ в страната.

"Нашата мощ са хората. Един ден повече не би трябвало да седим в ръководство, в случай че хората не ни желаят ", счита той. И прикани функционерите на ГЕРБ по места "да се приземят ". "Ще проведем доста диалози с вас, желая да мислите, да разговаряте с хората, тъй като доста от вас са се отлепили от това, което мислят хората по места ", добави водачът на ръководещата партия.

Борисов моли актива на ГЕРБ да не се поддава на провокации и съобщи, че "демократичните хора не плашат бебета и деца ". Според него протестиращите са създали точно това с демонстрациите си пред дома на кмета на София Йорданка Фандъкова и пред къщата му в Банкя.

Докато Борисов говореше, се чу скандиране от страна на протестиращ, който бе съумял да приближи до мястото, където се организира конференцията. Чуха се и нецензурни думи, на които министър председателят отговори с: "Има и такива ".

Протестиращият бе отведен от защитата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР