Може да бъдат изтъкнати много достойнства на тази книга и

...
Може да бъдат изтъкнати много достойнства на тази книга и
Коментари Харесай

Култура и психопатология в Перото на НДК тази вечер

Може да бъдат изтъкнати доста достолепия на тази книга и нейния създател – умеенето да показа високо профилирана материя по наличен, занимателен и в същото време изчерпателен начин; респектираща осведоменост и академична самодисциплина, забележително боравене с разнообразни домени на знание и прочие Но най‐симпатичното качество е загрижеността - както към читателя, който деликатно повежда в една едва позната и към момента плашеща територия, по този начин и към героите - хората с психологично страдалчество. 

Това написа известният антрополог Харалан Александров в предговора си към книгата на проф. Георги Ончев " Култура и психопатология: антропология на психологичната болест ", чиято премиера е довечера в клуб " Перото " в НДК.

По думите на Александров книгата си " поставя амбициозната задача да изследва връзката сред човешката просвета и феномена на психологичната болест, който от епохи смущава, очарова и провокира учените мозъци ". 

На корицата на книгата, издание на РИВА, е показан подробност от картината на " другото има на сюрреализма " - американския художник, роден в Париж, Ив Танги, " Jour de Lenteur ". Читателите ще открият на страниците й българският Одисей и клинични случаи на отнемане от африканския остров Пемба, както и родните им аналози, ще намерят връзката сред патологията в държанието на индивида и алкохола, дрогата и други субстанции, ще срещнат мистичност, вяра, история... и тяхното преплитане в човешкото битие. 

Или както споделя създателят проф. Ончев - Моят взор към тематиката идва от едно дълго и незавършило пътешестване. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР