Може често да се поддадете на изкушението да публикувате пикантни

...
Може често да се поддадете на изкушението да публикувате пикантни
Коментари Харесай

5 лични данни, които не трябва да публикувате в социалните мрежи, за да се предпазите от хакерски атаки

Може постоянно да се поддадете на изкушението да публикувате пикантни детайлности за живота си в обществените медии, само че някои неща е по-добре да запазите за себе си.

С бързото развиване на технологиите е доста елементарно да станете жертва на кражба на идентичност или други типове измами.

Кои пет неща би трябвало да запазите за себе си, надалеч от обществените медии, с цел да отбраните по-добре вашите пари, дискретност и идентичност?

Вашият телефонен номер

Няма нищо по-лесно за един хакер от това да получи повече информация за вас посредством вашия телефонен номер.

Почти всички приложения изискват да въведете телефонен номер за връзка и това е една от основните елементи на пъзела, тъй че, с цел да се предпазите, не го споделяйте в обществените медии.

Вашият домакински адрес

Публикуването на вашия адрес освен ще ви изложи на риск от всевъзможни крадци, само че също по този начин усилва риска от кражба на идентичност.

Когато някой знае цялостното ви име и адрес, той може да търси в разнообразни бази данни и да откри спомагателна информация за вашия телефонен номер, трудова история, записи за брак и бракоразвод и други

С задоволително информация той може да отвори кредитна карта на ваше име или да открадне пари от съществуващи сметки.

Вашият роден град и цялостна дата на раждане

Може да обмислите изтриването на тези данни или най-малко да премахнете годината си на раждане.

Причината е, че вашият номер на обществена осигуровка може елементарно да бъде прочут, когато извършите датата си на раждане обществена и затова всяка информация за вас може да бъде открадната.

Финансови данни

Данните за кредитни и дебитни карти са измежду по-очевидните образци за това, което не би трябвало да публикувате онлайн, само че може да се изненадате какво могат да реализират хакерите с малко информация за вашите персонални финанси.

Данни като заплата, банкови салда и номера на сметки са неща, които е най-добре да пазите за себе си.

Членство в клуб или асоциация

Колкото повече някой знае за вашите връзки и ползи, толкоз по-лесно е да започнете сполучлива машинация.

Колко пъти сте получавали имейл, който наподобява е от сходна организация, към която в действителност сте показали интерес?

Истината е, че с този вид имейли в никакъв случай не можете да сте сигурни, че зад тези имейли не стои нападател, който се пробва да получи повече персонална информация от вас.

За да се предпазите по-добре от тези типове измами, помислете деликатно какво публикувате и какво би трябвало да остане лично
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР