Може би всяко семейство има такива неприятни ситуации, когато ярките

...
Може би всяко семейство има такива неприятни ситуации, когато ярките
Коментари Харесай

След като сложите от тази подправка в пералнята, резултатът ще ви хареса...

Може би всяко семейство има такива неприятни обстановки, когато ярките цветове, след пране в пералнята, трансформират тоновете си. Или когато обичаният ви цвят блузка след няколко изпирания потъмнее.

Има доста способи по какъв начин да се резервира бялото да е бяло, само че не толкоз доста информация за това по какъв начин да се запазят цветните облекла.

Ето 5 лесни трика, с които да запазите цвета на облеклата след изпиране!

И не е належащо да си купувате специфични химикали. Природата е оставила няколко секрети!

Черен пипер
Добавете една чаена лъжичка черен пипер в почистващ препарат или гел. Изсипете го в отделението, само че не в главния препарат.

Пиперът ще помогне да се отървете от останките на препарата върху облеклата. Като предписание, това е една от главните аргументи за изгубването на цвета след изпиране.

Сол
Добавете няколко супени лъжици сол в прането и ще получите превъзходен резултат! Солта предотвратява адхезията на сапун върху влакната на облеклата.

Разтворете солта в студена вода, след което накиснете облеклата за половин час. С този инструмент се реализира дълготраен и кондензиран цвят на облеклата!

Оцет
Оцетът - Това е мощен инструмент, който е 100% подсигурява оптимално опазване на цвета. Той отстранява сапуненит останки и работи като натурален омекотител.

Опитайте се да добавите чаша бял оцет в прането и не се тормозете, миризмата ще изчезне, когато изсъхнат.

Лимон
Ако се притеснявате от миризмата на оцет, лимоновият сок се вписва съвършено. Той освен оказва помощ за запазването на цвета, само че също по този начин прибавя прелестен мирис!

Кафе
Никога не бих си помислила, само че кафето и черният чай са превъзходен асистент в битката за опазване на цвета. Този инструмент се ползва единствено за нещата в черно!

За да извършите това: Сврете две чаши кафе или черен чай и ги слагате непосредствено в барабана. Резултатът е просто замайващ! Но бъдете доста деликатни: не забравяйте че става въпрос единствено за черни облекла. Дрехи с други цветове по-късно би трябвало да се перате още веднъж!

Запазването на цветовете става и с помощта н лимонена киселина, картофено нишесте и сапун настърган.


Поставя се по една супена лъжица от всяка съставна част, по-късно се прибавя 1 чаена лъжичка сол и малко количество вода, тъй че резултатът е паста. Нанесете сътрудника непосредствено върху петното и оставете да престои 12 часа. След това изперете дрехата.

Всички тези съставки са несъмнено във всяка къща и на налична цена. Започнете да прилагате тези елементарни трикове и изберете кой ви е комфортен най-вече.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР