Може би всички са чували теорията, че когато се добави

...
Може би всички са чували теорията, че когато се добави
Коментари Харесай

Бабите още го правят, но вие недейте да сипвате оцет в пералнята

Може би всички са чували теорията, че когато се добави оцет към водата, той почиства по-добре петна от облекла и повърхности, като работи и като дезинфектант. Всичко това е изцяло правилно, само че когато се сипва в пералната машина, има някои минуси, които е добре да знаете.

Възрастните хора неведнъж четат всякакви препоръки, само че ги интерпретират неверно. Съседката постоянно сипва малко оцет в пералнята си, до момента в който си пере облеклата.

Но дали това е вярно или може да докара до някои непредвидени последствия, за които тя не знае?
 5 хитрини метода, с които да избелим прането без рискови химикали 5 хитрини метода, с които да избелим прането без рискови химикали
Белите облекла са обичани на доста мъже и дами. Изглеждат стилно, елегантно, с тях се вършат страхотни комбинации и несъмнено можете да п...

За да си отговорим на този въпрос е добре да споделим за позитивните страни на оцета при изпирането на облеклата.

Добавяйки оцет към водата, с която перем, тъканта на плата става по-мека и приятна, цветните материи не избледняват, нездравословните микроорганизми и бактериите се унищожават, махат се неприятните миризми по праните тъкани, белите облекла са по-издръжливи.

Когато обаче стигнете до сервиз за перални и им кажете, че постоянно добавяте оцет в машината, постоянно се чудите за какво техниците незабавно се намръщват и клатят глава.

Според тях е много неправилно да се прибавя оцет в пералнята, тъй като той скапва частите на машината. Освен това в случай че се добави оцет към сапунения разтвор, съставките му се разграждат и на процедура той стопира да измива. По този метод пада качеството на изпирането. Голям минус при прибавяне на оцет в пералнята е, че се утежнява качеството на еластичността на малката врата на пералнята. По този метод тя се разхлабва и стопира да се затваря компактно.

Пералнята е скъпоструваща техника и не е прелестно да се отделя бюджет за нова. Затова е значимо да я съхраним по-дълго време. А за по-добрата й профилактика, не е зле да я изплакваме с лимонена киселина или сода. Оцетът би трябвало да се заобикаля, само че като изключение може да добавяте към 9 % оцет в пералнята, само че на три месеца един път.
 Как да почистите и дезинфекцирате пералнята по този начин, че облеклата да излязат безупречно чисти и ароматни? Как да почистите и дезинфекцирате пералнята по този начин, че облеклата да излязат безупречно чисти и ароматни?
Ако не почистите вярно пералната си машина, могат да се появят неприятни миризми, микроби, бактерии и плесени. Затова в днешния пост ще в...

Ако желаете хавлиените ви кърпи да ви се омекотят по-добре, може да ги намокрите във вода със сол, само че това да стане за малко време. Те ще станат доста меки и пухкави по-късно.

Запомнете, че оцетът в действителност е потребен за изплакването на облеклата, само че в случай, че ги перете на ръка, а не благодарение на пералнята. По този метод цветовете им стават по-ярки

Когато имате плетени облекла, те би трябвало да се третират на ръка със сол и да се изпират с оцет, като по този метод ще запазят истинския си цвят.

Запомнете и не слагайте оцет в пералнята, а използвайте специфичните течности, които са предопределени за тази цел.

Ако желаете да изтъркате пода, тук към този момент оцетът има положително приложение, тъй като всичко ще заблести от непорочност, а нишките и мръсотиите ще останат в долната част на кофата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР