Може би все пак е имало доза истина в онзи

...
Може би все пак е имало доза истина в онзи
Коментари Харесай

Да си дресираш гарван

Може би въпреки всичко е имало доза истина в оня сериал, който се въртеше по кабеларките преди години, в който мистериозният основен воин общуваше с гарван.

В увеселителния парк Puy du Fou във Франция една тайфа от шест гарвана потвърждава, че типът им е доста по-интелигентен, в сравнение с считаме.

Пернатите са подготвени да събират фасове от цигари и други дребни отпадъци от алеите на парка и да ги изхвърлят в специфични контейнери. За всеки събран отпадък, контейнерът насърчава птиците с наградка под формата на храна.

Доста мъдро - и от страната на хората, и от тази на гарваните.

Оказва се, че птиците са доста общителни , в случай че се отнасяш с почитание с тях, и обичат да построяват връзки с хора и други животни.

 Снимка 373667

Гарваните също по този начин са способни да плануват метеорологичните условия , могат да вземат решение дребни пъзели, да помнят лица на хора и са измежду дребното пернати, които съумяват да употребяват предмети като принадлежности.

" Целта не е толкоз да поддържаме парка чист, едвам покажем на посетителите, че природата сама ни учи да не я замърсяваме ", споделя Никола де Виле, притежател на парка.

Трябва да признаем, че сме много впечатлени от Никола и шестимата му подчинени.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР