Може би вече обичате да тренирате, или търсите причини да

...
Може би вече обичате да тренирате, или търсите причини да
Коментари Харесай

Доза мотивация: 10 причини да тренирате днес

Може би към този момент обичате да упражнявате, или търсите аргументи да го обичате. Тренировките вършат доста повече за вас, в сравнение с си мислите. Това не е просто метод да изгорите няколко спомагателни калории, с цел да поддържате здравословно тегло. Това е една от най-хубавите действия за възстановяване на себе си от вътрешната страна и извън, оттатък стените на фитнес залата.

1. Подобрява вашата памет

Случвало ли ви се е в миналото да имате фантастична концепция или мисъл, след което изцяло забравите за нея, няколко минути по-късно? Случва се на всички нас, само че положителната вест е, че спортуването може да ви помогне да си спомните тези гениални мисли повече. Неотдавнашно изследване от Университета на Британска Колумбия откри, че аеробиката, която ви форсира пулса и ви кара да се потите, усъвършенства паметта. Тренировката е образован метод да запазите мозъка и паметта си във върхова форма.

2. Увеличава увереността

Тренирането е необикновено мощно средство за създаване на самочувствие. Седмица след седмица във фитнес залата вършиме неща, които преди не сте могли да извършите, и постоянно неща, които в никакъв случай не сте мислили, че можете да извършите. Спортът в действителност ви построява прочувствено толкоз, колкото физически. Залата е едно от местата, където в случай че положите старания и вършиме нещата поредно, ще видите позитивни промени.

3. Намалява напрежението

Работата, приятелите, фамилията, животът като цяло, е много стресиращ. Тренирането може да помогне със напрежението, който предизвиква животът. Доказано е, че спортът облекчава напрежението. Има причина даже и най-натоварените хора на планетата да отделят време за тренировки. Без значение какво се върти в главата ви, една бърза подготовка ще освежи съзнанието ви.

4. Намалява възможностите ви за хронична болест

Живейте дълго и просперирайте. Това е, което всички желаеме да създадем. Ако живеенето на дълъг, здрав и удовлетворяващ живот е нещото, което ви интересува, тогава спортът би трябвало да бъде приоритет. Според Американското министерство на опазването на здравето и човешките услуги, упражненията са потвърдили, че понижават риска от сърдечно-съдови болести, диабет и рак на дебелото черво. Тридесет минути няколко пъти седмично е задоволително, с цел да се възползвате от преимуществата на личната си превантивна здравна помощ.

5. Поддържа костната компактност

Когато дамите остаряват или минават през бременност, естествено губят костна компактност. За благополучие, това може да бъде понижено и даже избегнато, посредством включване на постоянни извършения в всекидневието. Според Националната фондация за остеопороза, действия като повдигане на тежести, танци или всъщност всичко, което оказва помощ на тялото Ви, оказва помощ да се предотврати загубата на костна компактност.

6. Увеличава енергийните равнища
Може да ви наподобява необичайно да мислите, че потреблението на вашата сила, с цел да упражнявате, в действителност ви дава повече сила, само че тъкмо това са посочили последните проучвания. Докато може да се чувствате малко изтощени незабавно след вашите тренировки, останалата част от живота ви ще се усеща доста по-леко.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР