Може би вашият компютър е твърде слаб и не може

...
Може би вашият компютър е твърде слаб и не може
Коментари Харесай

Първата пълноценна 3D игра в електронната таблица Excel

Може би вашият компютър е прекомерно слаб и не може да започва забавните игри? А какво ще кажете за 3D шутър в електронната таблица Excel?
Понякога симбиозата на геймър и програмист дава забавни резултати – потребителите основават доста забавни неща от стратегии, които напълно не са планувани за това. Много разработчици на компютърни игри употребяват Excel като платформа за своите планове. Електронната таблица разполага с всички нужни формули и благоприятни условия, само че е нужна богата фикция. Така да вземем за пример, и в този момент може да се изтегли доста добра Монополи за Excel.

Потребителят с прякор C Bell отиде доста по-далече и сътвори пълностоен шутър на Excel по претекстове на известната игра DOOM.

Играта е лабиринт, в който геймърът пътешества и при намирането на врагове ги унищожава с лазер. Интересно е, че графиката е обемна и това си е същински 3D шутър с карта, съперници и пукотевица. Естествено, той напълно не наподобява като актуалните игри и вероятно ще притегли вниманието единствено на програмистите и разработчиците на игри. От друга страна, в Steam сме виждали и по-лоши планове.



Играта употребява единствено формули и целият виртуален свят се генерира (именно генерира, няма авансово нарисувана карта). Не се употребяват VBA макроси и всичко е написано от нулата. Експериментът е забавен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР