Може би трябва наистина да се опитаме да разберем големите

...
Може би трябва наистина да се опитаме да разберем големите
Коментари Харесай

Йордан Радичков-внук: Когато разберем големите думи ще си отговорим кой колко е отговорен със словото си

Може би би трябвало в действителност да се опитаме да разберем огромните думи, които използваме - какво в действителност значат, какво носят в себе си и тогава бихме могли да си отговорим на въпроса кой какъв брой е виновен със словото си.
Това показа пред бТВ Йордан Радичков-внук.

„ Дядо ми постоянно е казвал, че идеалното общество постоянно е малко, плътно - не повече от 300 души. Той постоянно е твърдял, че това е било едно идеално общество, в което може да израсне дете, да се отгледат деца - изобщо да съществуват дружно хората “, описа още той.

Идеалът на великия публицист Йордан Радичков - както споделя неговият внук, обаче е погубен през средата на предишния век. Заради концепция за язовир.

„ Всички хора са били изселени от тука, всички къщи биват изравнени със земята и по една или друга причина, не се стига до това да се направи язовир и просто селото към този момент го няма “, споделя той.

„ В тоя периметър са родени всички негови истории, всички негови героии и той не просто си ги е измислял, това са същински герои! “, твърди внукът.

„ Изкуството, литературата, те постоянно са там, постоянно са там. Ако някой реши да посегне към тях, той може единствено да завоюва от това нещо. Въпросът е по какъв начин се стига до това нещо той да посегне към тях. Той не би трябвало да е принудителен, той постоянно би трябвало да е по някакъв натурален път да се стига до това нещо. Никой не можеш да задължиш да прави каквото и да е било “, отбелязва внукът на Радичков.

„ Буквите са доста значими за мен, тъй като без тях не бих могъл да построя идващото изречение, нито да напиша една страница, нито да прочета онази книга, която би ми дала ужасно доста. Това е оня празник, който не може да бъде потиснат по никакъв метод, тъй като не е обвързван с едно празнуване на маса, едно надвикване или някакво крещене - не, в противен случай. Това е един празник, който ти дава опция да се замислиш какво значи словото, ти да приказваш, какво значи всичко това и може би да проведеш един диалог със себе си, който се случва постоянно по спокоен метод “, отбелязва той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР