Може би той не започна този сезон според очакванията и

...
Може би той не започна този сезон според очакванията и
Коментари Харесай

Холанд е в Топ 20 на Шампионската лига, а е само на 20

Може би той не стартира този сезон съгласно упованията и както предишния, само че Ерлинг Холанд постепенно влиза в темп за отбелязване на голове и загрява за това, което следва.

През уикенда норвежецът прекъсна едномесечния си пост в британската Висша лига, а нощес раздруса два пъти мрежата на Йънг Бойс за първите си голове в Шампионска лига за сезона. С тях той доближи до 37 в елитната конкуренция единствено за 33 изиграни срещи и изпревари Ференц Пушкаш, като в това време влезе измежду 20-те най-хубави изпълнители в историята на Шампионска лига.

Само на 23 години Холанд има повече голове от суперзвезди като Самюел Ето`о, Роналдо Назарио, Ривалдо и така нататък и няма подозрение, че след няколко сезона ще заплаши съществено върха на Кристиано Роналдо.

Интересното е, че на двамата най-хубави голмайстори в историята на Шампионска лига Кристиано Роналдо и Лионел Меси им лиши доста повече време, с цел да доближат границата от 37 гола. Португалецът го направи на 27 години, а аржентинецът на 25 години.

Пред норвежкия футболист Серхио Агуеро към този момент е в листата на голмайсторите с 41 гола, а от дейните футболисти, които играят в Шампионска лига този сезон, пред него са единствено Килиан Мбапе с 42, Томас Мюлер с 53 и Роберт Левандовски с 92.

За да доближи до топ 10 на голмайсторите, Холанд се нуждае от още 11 гола, защото Андрий Шевченко е на десета позиция с 48. Трябва да се означи също, че играчът на Манчестър Сити е единственият измежду топ 20 със приблизително повече от един гол на мач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР