Може би сте забелязали, че цените на кашкавала и качеството

...
Може би сте забелязали, че цените на кашкавала и качеството
Коментари Харесай

Лесна и бърза рецепта за истински домашен кашкавал

Може би сте забелязали, че цените на кашкавала и качеството му напоследък следват назад пропорционална графика, в интерес на цената и в ущърб на качеството. Именно заради тази наклонност или в случай че просто кашкавалът, който се продава в магазина до вас не ви се нрави, zajenata.bg предлага да си приготвите домакински кашкавал.

Рецептата е лесна, не изисква дълъг интервал на узряване на продукта.
Не по-малко значимо е, че когато сметнете нужните артикули и тяхната цена, този домакински кашкавал ще ви излезе няколко пътипо-евтин от този в магазините!

Продукти:
5 л прясно мляко (непастьоризирано), в случай че имате домашно краве мляко, използвайте него
1 пакетче лимонтузу
3-4 с.л. сол
*Някои предписания включват в състава си и квас за сирене.
Тя се продава в някои по-големи хранителни магазини и методът й на приложимост е показан на самата опаковка. Около 15-17 капки от нея са задоволителни за това количество мляко.

Начин на подготвяне:
Сложете млякото на котлона, изчакайте да се загрее и сложете солта. Разбъркайте добре. Буквално преди за заври течността, сложете лимонтузуто. Това се прави, с цел да се пресече млякото. Разбърквате от самото начало.
Оставете да поври по този начин за няколко минути.

След като се пресече млякото, го отстранете от котлона и го излейте в авансово подготвен тензух. В него ще се отцеди, като от горната страна можете да сложите някаква тежест, с цел да сте сигурни, че течността ще излезе до дъно. Отделената течност ще е доста солена, тъй че надали можете да я употребявате за друго.

След като сте се уверили, че няма повече какво да се оттече, оформете млякото във форма на кашкавалена пита и го сложете в хладилника. Нека остане по този начин за най-малко 2 дни.

А по-късно време домашният кашкавал е подготвен за консумация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР