Може би сте чували думите: Хората не напускат работата си

...
Може би сте чували думите: Хората не напускат работата си
Коментари Харесай

10-те отличителни черти на добрите шефове

Може би сте чували думите: „ Хората не напущат работата си - те напущат мениджъра си. “

Точно както неприятни шефове изваждат на показ най-лошото в нас, страхотните шефове ни оказват помощ да покажем най-хубавата си страна.

Те виждат у нас неразкрит капацитет, качества и умения, за които самите ние няма визия. Те мечтаят огромно и ни демонстрират всички велики неща, които можем да реализираме, в случай че повярваме в себе си.

Да бъдеш харесван обаче не е задоволителен симптом за това, че сте добър началник. Как можете да разберете дали сте страховит началник? И в случай че не сте, по какъв начин може да се превърнете в подобен?

Това са 10 неща, които са присъщи за положителните шефове.

1. Споделят значимата информация

Работили ли сте в миналото за човек, които обича да натрупа информация и да я пази единствено за себе си? Изглежда, че някои шефове мислят, че когато шерването на информация понижава тяхната власт и надзор върху обстановката. Истината е, че е тъкмо противоположното. Великите шефове знаят, че шерването на информация дава на чиновниците им опцията да се оправят по-ефективно и по-качествено със дилемите си, без това да понижава престижа на водача.

2.  Внимателно преценят всеки претендент за работа, преди да го назначат

Лошите мениджъри нямат никакъв проблем с това да наемат на работа претендент с ужасяващ темперамент, в случай че в автобиографията му има няколко впечатляващи достижения, тъй като те се интересуват единствено от евентуалната работливост, която той ще донесе на компанията.

Страхотните шефове мислят за целия екип. Те знаят, че чиновниците им ще би трябвало да работят с този човек всеки ден и търсят някои, който ще се впише добре в колектива, а не просто претендент, които има впечатляващо CV.

3. Отбелязват даже най-малките достижения на своите чиновници

Добрите шефове не управляват на принцип – „ Защо да те лаская за това, че си вършиш работата? “. Те търсят аргументи да хвалят чиновниците си както на четири очи, по този начин и обществено, и отделят време, с цел да честват техните победи, вместо просто да скачат от план на план. Те схващат, че положителната заплата не заменя потребността на хората да усещат ценени и уважавани.

4. Ценят времето на своите чиновници

Лошите шефове имат вяра, че тяхното време е по-ценно от това на чиновниците им. Добрите водачи идват в точния момент за срещите и минават напряко към главната тематика на полемика. Те не губят време с празни приказки, с които да ви впечатлят, тъй като знаят, че това значи, че ще би трябвало да останете в офиса до по-късно, с цел да завършите по-важните задания, които сте отсрочили поради траялата по-дълго среща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР