Може би сме от хората, които обичат да имат под

...
Може би сме от хората, които обичат да имат под
Коментари Харесай

Как да съхраняваме алкохола правилно

Може би сме от хората, които обичат да имат на разположение някоя друга бутилка, с цел да си вършат коктейли, когато се съберат с другари. Или не сме особени пиячи, само че за сметка на това всеки ни носи и събираме доста бутилки с разнообразни типове алкохол.

И в двата случая е значимо да знаем по какъв начин да го съхраняваме вярно. Затова да забележим някои насоки, които ни предлагат от Business Insider.

Светлина и топлота

Да пазим като върколак от топлота и светлина, е златното предписание за всички типове алкохол. За да съхраним алкохолните питиета (най-вече ликьори и вина) в най-чистия им тип, би трябвало да ги пазим на място, което поддържа относително хладна температура. Задължително е да заобикаляме високите градуси, да вземем за пример наоколо до отоплителни уреди, както и естествена слънчева светлина.
 Снимка 401798

Изследователи от Bacardi показват подробна информация за въздействието на светлината и топлината върху алкохола по време на събитие през 2015 година Техните вътрешни проби потвърждават, че топлината трансформира метода, по който се усеща усетът на алкохола, като унищожава органичните му молекули, както и че светлината го кара да избледнява.

Разбира се, това няма да ни натрови, в случай че не се употребява в големи количества, само че не е тип " стареене ", за което дестилаторите и винопроизводителите работят с старание да основат.

Отворените бутилки

На доктрина неотворените спиртни питиета и виното могат да се пазят с години, в случай че се съхраняват вярно. Спиртните питиета, като водката да вземем за пример, не се скапват, откакто се отворят, само че времето оставя своя отпечатък върху тях.
 Снимка 401797

Не бива да подценяваме резултатите от окислението - въздействието на въздуха върху алкохола. Тъй като излагането на въздух може да убие някои от усетите на виното и спиртните питиета, би трябвало да вземем ограничения (възможно най-плътното им затваряне), откакто отворим бутилките и да не ги оставяме за дълго време.

И дано не забравяме, че колкото по-малко течност има в бутилката, толкоз по-бързо ще се окисли. Дори неотвореното вино е изложено на риск от окисление. Хубаво е да държим бутилката вино хоризонтално сложена, с цел да се уверим, че коркът не изсъхва, не се свива и не пропуща въздух.

Отворените бутилки и хладилникът

Ако харесваме коктейлът Martini и обичаме да си го подготвяме понякога, би трябвало да имаме едно мислено и да не оставяме отворения вермут вън от хладилника. Същото важи за джина или водката, както и за по-сладките виновност.
 Снимка 401800

Тях би трябвало да съхраняваме добре затворени в хладилника, само че и да не забравяме, че даже и там нямат същата продължителност като неотворените бутилки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР