Може би ще взимаме мерки като при грипа и профилактично

...
Може би ще взимаме мерки като при грипа и профилактично
Коментари Харесай

Проф. Чавдар Ботев: Ковид-19 съществува, но много хора починаха от неадекватна медицинска помощ

Може би ще взимаме ограничения като при грипа и профилактично ваксини, уточни хематологът

"Грешките, които вършим от началото на Ковид, продължаваме да си ги вършим и в този момент. Ковид съществува, само че доста от хората, които починаха, не са от Ковид, а от това, че не могат да получат една съответна здравна помощ ", съобщи хематологът проф. Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR ".

По думите му нещата в Европа вървят към затихване и ще се върне този ковид, който ще е едно заболяване сходно на грипа.

"Може би ще взимаме ограничения както при грипа и ще взимаме профилактично ваксини, само че те ще са модифицирани на в този момент съществуващите. Ваксините ще бъдат най-вероятно обособен вид, както е при грипната ваксина. Този вирус мутира извънредно доста и нормално при този вид вируси имунизациите всяка година се разграничават ", добави хематологът.

Той уточни, че сега в България циркулира разновидността Омикрон и известни количества от Делта.

"Важното е да лекуваме хората оптимално надалеч от болничното заведение. Неадекватното лекуване идва от доболничната помощ. Тук става въпрос за неправилното потребление на антибиотиците ", разяснява проф. Чавдар Ботев.

"Това, което се прави в цивилизованите страни - даже в първите дни един аспирин, в случай че се вземе, е доста по-добре от това да взимаме антибиотици ", сподели гостът пред.

По думите му сега се следи чудовищно разпространяване на болести от съдов вид на всички органи.

"Засегнати са щитовидна жлеза, мозък, сърце. Тези проблеми се обаждат, когато ние изпуснем третия стадий за лекуване на Ковид, а той е точно, че са повредени органите и би трябвало да се дадат антикоагуланти в продължение на три месеца ", приключи проф. Чавдар Ботев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР