Може би ще се изненадате, но дори успешните хора имат

...
Може би ще се изненадате, но дори успешните хора имат
Коментари Харесай

5 въпроса, които доказват, че сте по-уверени, отколкото мислите

Може би ще се изненадате, само че даже сполучливите хора имат своите спадове, когато не се усещат изключително уверени. За множеството от нас самочувствието зависи от обстановката - от време на време сме извънредно сигурни в себе си, различен път сме по-колебливи.

Често не мислим за това какъв брой надалеч сме стигнали, а за това какво още желаеме да реализираме. Този метод на мислене въздейства на равнището ни на убеденост. Ако обаче отговаряте с " Да " на следните 5 въпроса, то значи сте по-сигурни в себе си, в сравнение с допускате.

1. Търсите ли утвърждение единствено от хора, които имат значение?

Имате 1000 почитатели в Instagram? Чудесно. 500 другари във Фейсбук? Впечатляващо. Но тези статистики бледнеят спрямо това да спечелите доверието и уважението на дребното хора в живота ви, които в действителност имат значение – сътрудниците, приятелите, фамилията. Запомнете, че не е значимо какъв брой души ви се възхищават, а какъв брой биха застанали зад вас в действителния живот.

2. Слушате ли 10 пъти повече, в сравнение с говорите?

Себеизтъкването и непрекъснатото говорене приказват за неустановеност. Истински уверените хора са тихи и непретенциозни. Те знаят какво мислят, по тази причина избират да схванат какво мислите вие. Задават отворени въпроси, които дават независимост на хората да приказват намерено.

3. Бихте ли останали в сянка, с цел да се изявят другите?

Уверените хора не търсят популярност и потупване по рамото, тъй като знаят какво са постигнали. Те биха се отдръпнали, с цел да могат другите да отпразнуват своите достижения, добивайки самочувствие.

4. Бихте ли помолили за помощ?

Много хора считат, че да поискаш помощ е знак за уязвимост и може би липса на познания, умения или опит. Истината е, че хората, които знаят своята стойност, постоянно молят другите за помощ, освен тъй като са задоволително сигурни, с цел да признаят, че се нуждаят от подпомагане, само че и тъй като знаят, че вършат комплимент на другите.

5. Въздържате ли се да критикувате други хора?

Всеизвестен факт е, че хората, които обичат да приказват неприятно за другите или да клюкарстват, го вършат, тъй като се надяват да показват себе си в по-добра светлина. Сравнявайте се единствено с индивида, който сте били през вчерашния ден и с този, който се надявате да станете един ден.

Expert.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР