Mоже би се намирате в последните дни от вашето предизвестие

...
Mоже би се намирате в последните дни от вашето предизвестие
Коментари Харесай

Какво е добре да направите, когато напускате работата си?

Mоже би се намирате в последните дни от вашето предупреждение за овакантяване на работата ви. Всъщност може още няколко пъти да попаднете в такава обстановка и това не трябва да ви плаши, поучават от Medium. Добре е обаче да не гледате на времето сред напускането и последния ви работен ден като на непосилен развой, който би трябвало да изтърпите, а като на рядка опция да свършите нещо напълно ново: да създадете връзки.

Приемете за обикновено това, че може да ви е неудобно

След като дадете предизвестието си, вие попадате в тази странна преходна фаза, в която шефът ви постоянно не е сигурен по какъв начин тъкмо да се отнася с вас. Това е като да се разделиш с някого, с който живееш, само че към момента да не се изнесеш от жилището. Дори и връзката да е била мощна, интервалът може да е несръчен за всички участващи. Ето няколко неща, които може да извършите, с цел да облекчите това стеснение:

Уверете се в това, шефът ви да знае, че работата ще премине както нормално до края на последния ви ден
Поинтересувайте се какво може да извършите, с цел да улесните всички, участващи в процеса
Уверете се, че хората, с които работите, ще чуят новината първо от вас
Приемете обикновено обстоятелството, че шефът ви ще продължи работния развой без вас. Вероятно ще бъдете копирани на все по-малко имейли и канени на все по-малко срещи. Това въпреки това, може да ви даде време да свършите избрани задания, които да ви подсигуряват едно пълноценно овакантяване.

Не се самоизключвайте от работния развой, а в противен случай

Личният ви бранд е значим запас за целия ви живот. Това, че сте в интервал на овакантяване значи, че би трябвало да работите още по-усилено от преди, с цел да поддържате репутацията си. Така че, не забравяйте следните неща:

Да приключите всичките си планове (ако времето го позволява)
Да спазвате постоянните работни часове
Да предложите консултацията си за разнообразни планове
Дори, в случай че околната среда е токсична, постоянно се старайте да бъдете колегиални. Не може да сте сигурни, че няма да се окажете на същото място след години или да работите със същите хора. В някои браншове професионалните кръгове са изключително тесни, тъй че поддържайте на равнище личния си бранд.

Разпределете деликатно дилемите си

Докато пристигна последният ви работен ден, ще има някои належащи задания за осъществяване. За избрани действия ще би трябвало да дават отговор нови хора. Затова:

Създайте документ, с който да предадете отговорностите си, даже преди да подадете предизвестието си. Добре е да опишете какво е направено все още, до каква степен са стигнали другите процеси и какво следва
Не забравяйте да благодарите документално или персонално на тези, които са ви помагали в работата и с които ви е било прелестно
Вземете контактите на хората, които са значими за вас, с цел да поддържате взаимоотношенията си
Ако извършите тези неща в точния момент, може да си осигурите и спокойствието да се подготвите за работата, която ви чака. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР