Може би се чувствате спокойни, когато използвате интернет на своя

...
Може би се чувствате спокойни, когато използвате интернет на своя
Коментари Харесай

Как да сърфираме анонимно през Android?



Може би се чувствате спокойни, когато употребявате интернет на своя телефон или таблет, само че тъжната истина е, че вашата действия може да се следи от редица заинтригувани страни. Ето няколко разнообразни метода по какъв начин можете да останете анонимни, до момента в който употребявате своето Android устройство онлайн.

Дали „ частното сърфиране “ е в действителност анонимно ?

Прочетете още: Mozilla приготвя версия на Firefox за смесена действителност

Най-очевидното място, от което би трябвало да се стартира е браузърът, който към този момент употребявате. Повечето оферират алтернатива за частно или тайно сърфиране в мрежата, с което всеки посетен от вас уебсайт няма да бъде запомнен. Но тези функционалности нормално не подсигуряват толкоз добра отбрана, колкото може би звучи.

Резултатите от търсенията няма да бъдат съхранявани на никое устройство, само че то те въпреки всичко ще са забележими за вашия снабдител на интернет услуги, за сайтвоете или за вашия шеф.

Освен това всички свалени файлове в досието за събаряне ще бъдат непокътнати, тъй че те би трябвало да се отстранен ръчно.

Ако желаете другите членове на вашето домакинство да не могат да наблюдават вашата история, то тогава частния режим е уместно решение. Ако желаете нагоре изброените страни също да не получават информация за вас, то тогава е по-добре да се употребява VPN услуга.

Ето по какъв начин да активирате частното сърфиране:

Chrome

В Chrome ще откриете в горния десен ъгъл икона с три точки. След като кликнете върху нея, изберете New incognito tab. Рамката на брузъра ще стане тъмна и от горната страна, в полето за статуса ще видите дребна икона шапка и очила.

Edge

В браузъра на Microsoft Edge ще би трябвало да избере трите точки в долния десен ъгъл и от менюто, което ще се появи, да натиснете върху New InPrivate tab.

Firefox Focus

Обикновеният Firefox браузър има алтернатива за работа в частен режим, само че в тази ситуация е по-добре да се изтегли друг браузър Firefox Focus, който е непрекъснато в подобен режим.

Кой е най-сигурният уеб браузър за Android?

Разбира се, най-популярните браузъри разполагат с опция за тайно търсене. Но има и такива, които са създадени напълно за тази цел. Такъв е образецът със StarPage, който не събира никакви данни и не съхранява никаква информация за потребителите, включвателно и вашия IP адрес (по който нормално уебсайтовете научават кои сте и къде се намирате). Тези варианти се допълват от SSL криптиране, тъй че вашият снабдител на интернет услуги няма да знае какво сте търсили и цялата история е анонимизирана. StartPage е безвъзмезден и елементарен за работа браузър.

Други положителни варианти са Orbot, който разполага с вграден VPN. А в случай че желаете уеб сайтове да не ви наблюдават, то тогава Ghostery или DuckDuckGo са благонадежден избор.

Защо би трябвало да изполвате VPN за мобилното сърфиране в интернет?

Ако не желаете да сменяте браузъра или просто желаете да добавите повече защитни пластове, то VPN е решението. VPN в действителност основава сигурен, криптиран тунел, през който да се свързвате с мрежата. Освен това по този метод е на процедура невероятно хакерите да видят какво вършиме. Има редица положителни платени услуги като NordVPN и ExpressVPN, както и безвъзмездни версии като TunnelBear VPN.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР