Може би съм не съвсем обективен, но конкретно за тези

...
Може би съм не съвсем обективен, но конкретно за тези
Коментари Харесай

Протестите се обявяват като възстания!

Може би съм не напълно справедлив, само че съответно за тези дейности и за оценката и планирането на работата преди, по време и на митингите не бих споделил, че са митинги - те бяха оповестени като въстания.

Това сподели вътрешният министър Христо Терзийски по време на чуване във Вътрешната комисия на Народно събрание. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов също участва и разяснява националните митинги. Пред депутатите двамата показаха мнение, че полицията се е справила на равнище по време на митингите.

Ако знаехме какво се приготвя, нямаше да допуснем да пострада служител на реда. Тук нямаше никаква спонтанност, тук имаше спогодба ", изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

" Когато протестиращите не доближат задачата си, насочват експанзията си против полицията ", добави той.

Министър Терзийски изясни още, че с Ивайло Иванов са посетили потърпевшите след митинга на 2-ри против 3-ти септември служители на реда.

" Пострадали тогава са над 100 служители на реда, 36 от тях са признати в незабавна помощ. Посетихме четирима от тях. Сред тях бе сътрудник, който при гърмеж на една от бомбичките губи краткотрайно зрението си и с двете си очи.

Лекарите дадоха увещание, че той ще се възвърне. При различен сътрудник бомбичката беше гръмнала сред щита и ръката му.

С основния секретар разговаряхме с тях и видяхме дух в тези сътрудници, а и в останалите потърпевши ", изясни Терзийски и акцентира, че доста чиновници са се върнали на митинга, откакто са били прегледани.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посочи, че шествието към " Орлов мост " и към остарялата постройка на Народното събрание е било нерегламентирано и несъгласувано със Столична дирекция на вътрешните работи и Столична община. Според него тези дейности са били за спор и провокация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР