Може би родителите ви от малък са ви повтаряли колко

...
Може би родителите ви от малък са ви повтаряли колко
Коментари Харесай

Милиардерите, които нямат диплома за висше образование

Може би родителите ви от дребен са ви повтаряли какъв брой значимо е образованието и по какъв начин без тапия човек няма по какъв начин да получи добра работа и да успее в живота. Да, това е едно от клишетата, в които обществото твърдо има вяра.

Някои от най-богатите хора в света обаче потвърждават, че то не всеки път е правилно. Особено, когато хора, като Стив Джобс и Майкъл Дел са съумели да натрупат милиарди, без да имат висше обучение. Ето техните истории:

Стив Джобс

 Снимка 301095
Източник:

Бащата на iPhone напуща колежа си в Портланд единствено шест месеца, откакто е постъпил там. Причината е, че неговото семейство няма опция да покрива разноските за обучение на сина си.

Бил Гейтс

 Снимка 238310
Източник:

Създателят на колоса Microsoft и най-богат човек в света е измежду най-известните милиардери без тапия. Той постъпва в Харвардския университет през 1973 година и напуща 2 години по-късно, с цел да сътвори компанията с приятелят му от детските години Пол Алън.

Мукеш Амбани

 Снимка 252091
Източник:

Индиецът, който влиза в топ 10 на най-богатите хора в света, се записва да учи в Станфордския университет през 1979 година. През 1981 година обаче напуща, с цел да поеме част от бизнеса на татко си под шапката на компанията Reliance Industries.

Лари Елисън

 Снимка 246633
Източник:

Основателят на Oracle учи за малко в университета в Илинойс, само че е заставен да приключи следването след гибелта на майка си. Години по-късно изкарва една година и в Чикагския университет, който напуща, с цел да се реалокира в Калифорния.

Майкъл Дел

 Снимка 309972
Източник:

Днес Дел управлява най-големия производител на хардуер и програмен продукт в света, който носи неговото име. Като юноша той учи в университета в Тексас, където стартира да сглобява и продава компютри на сътрудниците си. В последна сметка Дел взема решение да прекъсне следването си, с цел да се концентрира върху бизнеса си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР