Може би през последните 10 години, откакто аз съм в

...
Може би през последните 10 години, откакто аз съм в
Коментари Харесай

Виктор Йосифов: В момента реалността е малко по-различна

" Може би през последните 10 години, откогато аз съм в този тим, постоянно сме показвали, че можем да се борим за призови места. В момента действителността е малко по-различна ", показа капитанът Виктор Йосифов на старта на подготовката на националния ни волейболен тим за Лигата на нациите и Световното състезание. Опитният център приказва по време на откритата подготовка на отбора ни в помощната зала на " Арена Армеец ".

" Чувствам се добре, нямам някакви по-сериозни контузии, всичко е в границите на естественото. Подготовката е в начален интервал и медицинският щаб се концентрира върху контузиите, тъй като идват хора с контузии от тимовете си, само че е обикновено, това е част от специалността, тъй че се оправяме ", показа Йосифов.

" В Лигата на нациите ще търсим оптимално добра игра, оптимално положително показване, най-важното е да останем във формата, както знаете ние сме от тимовете, които би трябвало да се борим за мястото си. Феновете ние по този начин сме ги научили да имат огромни упования. Може би през последните 10 години, откогато аз съм в този тим, постоянно сме показвали, че можем да се борим за призови места. В момента действителността е малко по-различна за елементарния фен и за почитателите. Без да ги наскърбявам, мисля, че те нямат действителна визия за положението и развиването на волейбола в Европа и в международен проект. Отборите се развиват, непрекъснато изкарват нови мощни състезатели, които излизат и играят, до момента в който ние в това отношение сме една стъпка обратно ", продължи капитанът на България.

" Младите първо би трябвало да се научат на дисциплинираност. Според мен това им липсва главно. Идват прекомерно неподготвени от нашия шампионат, за което не са отговорни те, такава е действителността. Имат много какво да учат в техническо, в тактическо отношение, само че за мен най-важното е тяхното отношение към подготвителния развой и наличието им в националния тим. Не бих споделил, че това е главния проблем. В Италия също играя с млади момчета и общо взето техния нрав е друг от този, който сме имали ние и тяхната дисциплинираност е друга. Проблемът е, че европейските страни имат система за развиване на младите и се работи по напълно друг метод. Ние остъпваме в това отношение и не желая да споделям, че треньорите са отговорни, само че когато са нискозаплатени и нямат мотивация, това се отразява върху работата им и младите не са по този начин готови ", сподели още Йосифов.

СНИМКИ: ИВАН ЙОЧЕВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от откритата подготовка на НО НА БЪЛГАРИЯ - ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР