Може би не знаете, но 16 февруари е определен от

...
Може би не знаете, но 16 февруари е определен от
Коментари Харесай

16 февруари: международен ден на пощальоните и куриерите

Може би не знаете, само че 16 февруари е избран от Европейския съюз за Международен ден на пощальоните и куриерите. Преди единствено 15-20 години всички с неспокойствие отключвахме пощенските си кутии, тъй като чакахме писма, приветствени картички от чужбина и новина от обичани хора. Днес, във времето на интернет, това все по-рядко се случва. Комуникацията е бърза, писмата са електронни, няма я тръпката от упованието, тъй като единствено след момент към този момент всичко е пред очите ни. Пощите ни към този момент са цялостни най-вече със сметки или рекламни брошури, а писма и картички съвсем не получаваме. Но пощальоните не престават безшумно и незабележимо да минават около входовете ни, а куриерите от ден на ден ни улесняват при електронното извършване на покупки и стават част от всекидневието ни.

Още преди епохи в Древна Гърция, Римската империя, Египет, Персия, Китай и други пощенските връзки са се осъществявали от така наречен вестоносци, които от време на време с месеци са пътували, с цел да донесат чаканата вест. Това нормално се е осъществявало от пешеходни или конни щафети.    

Първият прочут пощенски документ, открит в Египет, датира от 255 година прочие Хр. Но даже и преди този момент пощенски услуги са съществували в съвсем всички континенти, поети от куриери, обслужващи крале и императори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР