Може би не често, но все пак вероятно се случва,

...
Може би не често, но все пак вероятно се случва,
Коментари Харесай

Аделина Радева прави бижута със сложни техники и металолеене

Може би не постоянно, само че въпреки всичко евентуално се случва, Аделина Радева да свети в утринното предаване „ Здравей, България ” с бижута, които е изработила сама у дома.

Екранната половинка на Виктор Николаев рядко си разрешава да носи свои украшения, защото позицията й изисква да натъртва на не натрапчивите аксесоари и елегантния жанр. А Аделина има бижута, които мигновено притеглят погледа, разяснява се още от времето, в което работеше в Българска национална телевизия.  Колежките й на „ Сан Стефано ” 29 несъмнено и през днешния ден се възхищават на гения й и с лека носталгия си напомнят впечатляващите украшения, които Аделина е представяла или пък им е подарявала. Защото русокоската по-често прави бижута за приятелки, в сравнение с за себе си.

„ Това е терапия, тъй като сядаш, изключваш се ”, усмихва се Аделина. В началото русокоската просто харесвала бижута. С професионалното си израстване по-често харчела пари за украшения, защото точно към тях има афинитет. Тогава тя била по-селективна. С времето пристрастеността й към бижутата се нараснала, както и познанията й за тях. А с това и диапазонът на бижута, които харесва. Страстта й към бижутата се трансформирала в занимание, когато разкрила, че има курсове за направата им.

„ Месеци наред ходех на курсове, на които ти изясняват кое по какъв начин се прави, разнообразни техники ”, споделя Аделина Радева. Днес тя умее да създава бижута с телчета, като за задачата има най-различни клещи – за притискане, рязане, извиване. Може да прави украшения с низане, а най-трудоемката техника, която усвоила, е тази с правенето на украшения на особено малко „ индийско станче ”, както го е описвала. На него се тъче и се основават огромни плетени гривни, кръгли гердани. Тази техника изисква много време за работа и самообладание, защото с изключение на комплицирана, е и много пипкава, поради дребните мъниста, които се употребяват.

„ Не съм си представяла, че може да се занимавам с това досега, в който разбрах, че има такива курсове. Стигнах и по-далеч. Отидох при професионални бижутери, с цел да се науча на металолеене, да стапям сребро, да работя с горелки, да отсипвам, да се минава през вал. Станах цялостен експерт в тази сфера ”, споделя Аделина. Както всеки поминък, и този изисква себеотдаване, а тя не може да му отдаде цялото си време и сърце. И въпреки всичко журналиската и през днешния ден съумява да откри време за пристрастеността си. Вкъщи водещата има огромни кутии с най-различни мъниста, нанизи остарели гердани, телчета и железца. „ И започваш да си представяш какво можеш да направиш от всички тези неща ”, споделя екранната партньорка на Виктор Николаев. Признава, че от време на време даже сънува бижута, разсънва се и се залавя за работа.

Страстта й към занаята продължава към този момент много време. Може би единствената причина Аделина да не се преквалифицира е, че любовта към бижутата се съревновава с тази към журналистката, написа " Уикенд ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР