Може би най-стойностното име в съвременната руска музика - фронтменът

...
Може би най-стойностното име в съвременната руска музика - фронтменът
Коментари Харесай

``Родината? Това не е да целуваш задника на Путин``. Задържаха Юрий Шевчук, лидерът на ДДТ -

Може би най-стойностното име в актуалната съветска музика - фронтменът на паметната група ДДТ Юрий Шевчук, е бил арестуван и му е бил формиран протокол след концерт в град Уфа, оповестяват съветски опозиционни медии.

А повода е към този момент до болежка позната! Иде тирада за актуалните действителности в Русия.

" Родината, другари, това не е задникът на президента, който би трябвало да от самото начало да целуваш. Родината е бабата просякиня на гарата, която продава картофи. Това е Родината ", сподели Шевчук на концерта си.

Думите на Шевчук бяха слушани в цялостна тишина от многохилядното голям брой. След това залата му отговори със напълно спонтанни и бурни овации.

В Telegram и Twitter се появи видео със случилото се.

Веднага след обръщението на Шевчук към публиката, той извърши песента си „ Любов “, която музикантът написа след съветската инвазия в Чечня. Според Шевчук точно тази ария го е " избавила ".

През април концерт на ДДТ в Тюмен бе анулиран. Тогава Шевчук не уточни точните аргументи, само че след това се разбра, че групата е отказала да свири в зала брандирана със знака Z, който се трансформира в знак на поддръжка за съветската инвазия в Украйна.

Шевчук неведнъж се обяви срещу войната в Украйна. Не за първи път той застава уверено против режима на Путин в Русия и за демократизация на страната. Това за фронтмена на ДДТ е дългогодишна и напълно същинска борба, за която можете да прочетете и
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР