Може би, когато влязохте в четвъртото десетилетие, създадохте списък, озаглавен

...
Може би, когато влязохте в четвъртото десетилетие, създадохте списък, озаглавен
Коментари Харесай

Спрете да казвате тези неща, ако сте над 40 години

Може би, когато влязохте в четвъртото десетилетие, създадохте лист, озаглавен " Мисли и държание, подобаващи за възрастта и които би трябвало да проследявам от през днешния ден нататък “. Все отново доста от тези неписани правила са много безсмислени и е време да спрете да казвате (дори и да си ги мислите). Ето няколко от тях.

Твърде късно е за мен

Независимо дали мислите за смяна на кариерата, за нова връзка, за външния тип или постигането на избрани цели, няма възрастова граница, когато става въпрос за предефиниране на живота. Това мислене може да бъде доста рисково, тъй като ни стопира да преследваме задачите, местата и нещата, които желаеме да постихнем в живота.

Ще оставя на колегата ми да се занимава с финансите

Да умеете да управлявате и да боравите с парите си е доста значима част от живота. Трябва да сте наясно с методите, по които може да оперирате с парите си, да сте в положение да вземете решение по какъв начин и къде да инвестирате или пестите.

Животът щеше да е по-лесен, в случай че бях по-млада

Е, специалистите по възрастта и по-младите не биха се съгласили. Проучванията на Калифорнийския университет в Сан Диего демонстрират, че психическото здраве се усъвършенства с течение на времето, до момента в който хората в 20-те и 30-те си години има по-голяма възможност да страдат от стрес, меланхолия и тревога.

Никой няма да желае да среща с някого на моята възраст.

В никакъв случай не казвайте това. Това е офанзива против вас самите и може да докара до ниско самочувствие. Любовта може да ни открие на всяка възраст. Забравете годините и просто търсете вашата половинка.

Твърде стар/а съм, с цел да се трансформира.

Не напълно. Продължаваме да се променяме през 60-те години и евентуално по-късно. постоянно имаме неправилна концепция, че на избрана възраст сме приключили растежа и смяната. Истината е, че непрестанно се развиваме и в никакъв случай не е късно за по – друг метод на мислене или държание.

Защо се случва това с мен?

Дойде време да спрем обвиняванията и да приключим със самосъжалението. Не се чувствайте жертва и вземете живота в ръцете си. Ако смятате, че сами няма да се справите, обърнете се към психолог, който ще ви помогне да преодолеете този самоунищожителен модел.

Затънал/ а съм в тази скучна кариера.

Не единствено това изказване е погрешно, само че има доказателства, които поддържат концепцията за смяна на кариерата в междинна възраст. Изследване, извършено от Американския институт за стопански проучвания, демонстрира, че 82% от участниците споделят, че сполучливо минават към нова кариера след 45-годишна възраст. Много хора настояват, че след избрана възраст получават самопризнание и по – високо възнаграждение.

Никога няма да имам бебе.

Статистиката демонстрира, че има наклонност към закъснение на раждаемостта до 40-годишна възраст, съгласно медицински откриватели от Германия. Тези стигат до заключението, че при избрани условия - да вземем за пример, лекуване на хронично заболяване, постоянни пренатални прегледи и следване на здравословен метод на живот - резултатите за деца, родени от дами на 40 и повече години, са съвсем идентични спрямо тези от по-младите дами.

Направих прекалено много неточности в предишното, няма по какъв начин да имам живота, който желая в този момент.

Въпреки че неуспехите могат да бъдат огромен урок, по – добре е да оставите предишното зад вас. Всеки миг в живота ви дава опция да създадете живота, който желаете. Миналото не е равно на бъдещето, а просто би трябвало да ни даде информация, посока и някаква мъдрост, която да ни помогне да се движим напред и в вярната посока.

Твърде остарял съм, с цел да стартира да търча.

Всъщност, колкото по-възрастни сме ние, толкоз по – добре се отразява джогингът на нашето тяло може да се възползва от джогинг. Според изследване хора над 65 години, тичащи три пъти седмично в продължение на 30 минути, е по- евентуално да се оправят с физическото натоварване спрямо ходенето като форма на извършения. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР