Може би имаме последна възможност да предотвратим повторение на пролетните

...
Може би имаме последна възможност да предотвратим повторение на пролетните
Коментари Харесай

ЕК: Да избегнем повторение на обстановката с Covid-19 от пролетта

Може би имаме последна опция да предотвратим повтаряне на пролетните месеци, съобщи през днешния ден еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис във връзка ограниченията в Европейски Съюз с лишаване на част от гражданските свободи в опит за секване на разпространяването на Covid-19.

Тя означи, че през днешния ден близо половината от новозаразените са на 15-49 години и измежду тях има тежки случаи. Еврокомисарят прикани страните от Европейски Съюз да обяснят на младите за какво би трябвало ограниченията да се съблюдават.

На някои места следим отмалялост от ограниченията, а това, че броят на случаите още веднъж се усилва, значи или, че ограниченията не се ползват, или не се следват, или не са задоволителни. Самодисциплината е доста значима, добави Кириакидис.

По нейните думи Европейската комисия работи против дезинформацията и подправените вести за пандемията. Кириакидис прикани страните да обезпечат предвидимост на рестриктивните мерки против разпространяването на болестта.

Тя заяви, че в Европейски Съюз към този момент са разпределени първите количества от лекарството ремдесивир, което облекчава възобновяване на тежко болните. По нейните думи се водят договаряния за доставка на спомагателни количества.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР