“Може би, гледайки отстрани, действително би могло да се предприемат

...
“Може би, гледайки отстрани, действително би могло да се предприемат
Коментари Харесай

Цветанов: Може би трябваше да се защити достойнството на Иванчева


“Може би, гледайки в профил, фактически би могло да се подхващат дейности, които да защитят достолепието на този човек ". Така разяснява водачът на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов зрелищният и траял над пет часа арест на кметицата на регион “Младост " в столицата Десислава Иванчева. Пред бТВ той сподели, че поддържа напълно дейностите на българските институции, само че все пак “докато няма неоправдателна присъда тя е с хипотеза за непорочност ".

Цветанов е вторият представител на ръководещите, който разкритикува, въпреки и сбито, взаимните дейности на КПКОНПИ и прокуратурата по ареста на Иванчева. Преди дни вицепремиерът с сектор “Съдебна промяна " и външен министър Екатерина Захариева сподели, че при показната акция са “преминати някои граници ". Думите й станаха мотив за координирана офанзива от страна на основния прокурор Сотир Цацаров и шефа на КПКОНПИ по държавното управление. Те попитаха дали с рецензиите си към акцията държавно управление отстъпва от заявената си политика за битка с коруцпцията.

В петък наред с плахата си рецензия, Цветанов сподели, че “този корупционен случай е доста явен знак, че страната ще бъде безкомпромисна ". По думите му той поддържа напълно действата на институциите.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ продължи и започналния спор с президентството. Според него препоръчаното от президентството мнение на КСНС по тематиката “Сирия " е съдържало заключения, несъвместими с участието ни в Европейски Съюз и НАТО.

Президентът гледа на Изток

“За всички е ясно, че президентът гледа на Изток, че той саботираше процесът за рационализация на армията в България ", сподели Цветанов.

Преди ден от " Дондуков 2 " дефинираха изказванията на Цветанов като манипулативни и разгласиха работната версия на мнението.

" Ако извършите параленост с плана, който беше прочетен от президента, и мнението, пуснато по-късно, ще видите, че те приказват за позиция, която кореспондира с тази на Русия ", разяснява Цветанов.

" Реакцията, както моята, по този начин и тази на министъра на външните работи, беше спонтанна. Всички, които бяха там от президентството, усетиха, че са създали огромен гаф ", сподели Цветанов.

На въпрос дали страната ни е била известена авансово за офанзивите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия, Цветанов отговори, че сме били известени.

По мотив рецензиите от вицепрезидентът Илияна Йотова, че Цветанов единствено подлага на критика и ругае президента, той отговори, че ще продължи да го прави, в случай че Радев се отклонява от единствения ход за вероятност и развиване за България.

" Моята работа като депутат е да показвам мнение и да не отстъпвам евроатлантическите полезности. Аз в никакъв случай не съм приклякал, с цел да целувам ръка на представители на непознати вероизповедания ", разяснява Цветанов, визирайки празненствата за 3 март с присъединяване на съветския патриарх Кирил.

Той напомни и репортажи за президента Радев, които бяха направени при започване на президентската компания, съгласно които той е финансиран от обществено слаби лица.

" Това е мрежа за мрачно финансиране на акцията, която фактически би трябвало да бъде осветлена и да забележим на каква база Българска социалистическа партия за взели решението да предлагат Радев за президент. Не остават подозрения, че той е подвластен от други страни ", безапелационен е Цветанов.

По мотив вътрешните разлики в управническата коалиция по тематиката Русия, Цветанов разяснява, че не е доста редно и удачно Волен Сидеров да чества рождения си ден в Крим.

" Въпреки тези разлики, ние вършим това, което е потребно за страната ни и не се отклоняваме от европейския курс ", добави Цветанов.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР