Може би един брак без секс да е щастлив? Това

...
Може би един брак без секс да е щастлив? Това
Коментари Харесай

Шест мита за двойките, които не правят секс

Може би един брак без секс да е благополучен? Това е въпрос, който си задават от ден на ден двойки. Учудващо или не, истината е, че е изцяло допустимо двойките, които не се отдават на скотски милувки, да имат уютни и задоволяващи ги връзки. Бракът е доста повече, в сравнение с един гол секс. Доста от съпрузите намират наслада и сигурност като чудесни сътрудници, като най-хубави другари и приказни родители. Все отново тези функции въобще не би трябвало да се подценяват в брака. За доста хора се чака сексът да има водеща роля в брака, само че това от ден на ден не е по този начин. Кои са 6-те най-големи мита, свързани с брака без секс.

1. Този брак е жертван
Истината е, че това въобще не е правилно. От дребни ни изясняват, че един добър брак се равнява на див, буен секс, от който плочките в банята на съседите падат. Убедени сме, че в случай че има добра химия сред сътрудниците, сексът просто ще се случи. Затова много хора си мислят, че бракът им е неуспех, в случай че сексът им куца. А по-добре ли е да имаме оргазъм след оргазъм, само че да не се намира никаква обич, почитание и благополучие в това общуване?

2. Ако няма секс, това значи, че към този момент не си падате по другия
Истината е, че браковете без секс не са породени единствено и само от липса на физическо привличане. Може да сте в подобен брак заради десетки аргументи. Само дребен % от несексуалните връзки са поради липса на либидо един към различен. Причината може да е здравословна, да сте прекомерно изложени на стрес, да не може да превъзмогнете полова контузия, или да не се чувствате задоволително добре в кожата си.

3. Веднъж като спрете да вършиме секс, повече в никакъв случай няма да намерите предпочитание един за различен
В множеството случаи отсъствието на секс в брака е краткотрайно събитие, което може да продължи година-две, а аргументите може да са бебе, заболели родители, финансов стрес или здравословен проблем. Ако двойката остане обвързвана, връзката не е изменена и запазят откровеността си един към различен, то не е изключено връзката им да стане още по-силна. Което пък в последна сметка да докара до доста по-добър секс в бъдеще.

4. Ако не вършиме секс, развивате нетърпимост един към различен
Браковете, в които сексът отсъства, може да породят състрадание сред сътрудниците. Ако либидото на колегата е в отпуск, имате два избора – да се ядосате и да се отдадете на злоба към половата отпадналост на другия, обвинявайки го за неналичието на плътско наслаждение в живота ви. Но може и да породи у вас емпатия и съчувствие и да го подкрепите в този тежък миг за него. По-добре двамата да се справите с намирането на либидото.

5. Браковете без секс значи да се обречете на непринуден отвод от наслаждение
Това, че не вършиме секс със брачна половинка си, не значи, че би трябвало да отдадете на плътско самоограничение. В последна сметка бракът е съюз сред две персони, които имат самостоятелни полови желания. Дори и в брака ви да липсва сексът, вашата половост е жива и в положително здраве. В последна сметка удоволствието се простира оттатък половия акт. Нищо не ви пречи да мастурбирате, до момента в който сътрудникът ви още веднъж се пробуди за плътското.

6. Ако не вършиме секс, ще загубите връзката си с другия
Дори и да няма плътско доволство за вас като двойка, вие въпреки всичко може да поддържате своя любовен живот буен и приемлив. Нищо не пречи да се гушкате, да си вършиме разтривки, да се задоволявате взаимно с уста или с разнообразни полови играчки. Браковете без секс не е наложително да са цялостни със самотност и отчуждение, най-важното е да не губите общуването между тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР