Може би е възможно с втория мандат за съставяне на

...
Може би е възможно с втория мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радан Кънев: Възможно е евроатлантическо мнозинство, в което ГЕРБ не доминира, а ДПС отсъства


Може би е допустимо с втория мандат за сформиране на държавно управление да се образува истинскоевроатлантическо болшинство, в което ГЕРБ не господства, а Движение за права и свободи отсъства. Такава позиция изрази евродепутатът от ЕНП/ " Демократична България " Радан Кънев в изявление пред Българска национална телевизия.

Според него ГЕРБ имат допустимо болшинство без десницата и очевидно желаят да го употребяват, с цел да реализиран някакви цели като да вземем за пример да имат ръководител на Народното събрание. Миналата седмица депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов беше определен за поста с поддръжката на своята партия, както и тази на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

" Ние знаем по какъв начин работи ГЕРБ и при Цецка Цачева, и при Цвета Караянчева,и при Вежди Рашидов ръководителят на Народното събрание се споделя Бойко Борисов ", съобщи Кънев.

Той сподели, че партиите, които са позволили ГЕРБ да управлява председателското място в Народното събрание ще носят " доста огромна отговорност за това, че в Банкя ще се взема решение по какъв начин ще се управлява българския парламент ".

Кънев посочи и това, че ГЕРБ не смее да ръководи с болшинството, което смъкна кабинета " Петков ", тъй като то не може да организира сполучливо ръководство. Правителството на Кирил Петков стана първото такова в новата история, свалено с избор на съмнение. Срещу него гласоподаваха депутатите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане ".

Евродепутатът сподели, че политическата рецесия в страната не е от през вчерашния ден, а от лятото на 2020 година и от този момент не може да се откри решение за нея, като и сега никой не приказва за излизане от рецесията, а единствено за " вероятно скърпване на ситуацията през зимата ".

" Политическата активност е доста по-отговорна. Много постоянно слушам, че би трябвало да гласуваме законите по Плана за възобновяване, а след това да разтурваме колибата. Този нрав да отметнем една работа с цел да усвоим едни европейски пари е трогателен. А никой не ни е споделил кои са тези закони. Никой не е разискал какво би трябвало да се промени ", разяснява Кънев.

Според него, с цел да има бъдеще ГЕРБ, партията би трябвало сама да се отдръпне от " изкушенията на парите " и да спре да мисли за министерствата като метод за асимилиране на пари.

Близостта сред ГЕРБ и Движение за права и свободи

Радан Кънев счита, че със срещата на контактната група за сформиране на болшинство, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, е изработен опит да се " легитимира Движение за права и свободи в очите на десния гласоподавател ".

" ГЕРБ-ДПС желае да образува държавно управление и намига надясно. Това намигане, което търси поддръжка от блок, в който е дпс е смешна история. Това е анатема за десния гласоподавател ", съобщи той.

Кънев хвърли и още подозрения върху евроатлантическата ориентировка на Движение за права и свободи с история за почетния ръководител на партията Ахмед Доган.

" 2015 година по Коледа Ахмед Доган се напи, дръпна една тирада, с която 10 пъти целуна пръстена на Путин, изхвърли цялото управление на Държавно стопанско предприятие, тъй като то се опитваше същински да бъде прозападно по времето на Местан. Движение за права и свободи е евроатлантическа партия според от това по какъв начин се е събудил Ахмед Доган. И при всяко състояние е партия, която гледа на югоизток ", сподели той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР