Може би е редно да кажем, че генезиса на криптовалутите

...
Може би е редно да кажем, че генезиса на криптовалутите
Коментари Харесай

Д-р Боян Иванчев: Що е това крипто бизнес, и какъв му е генезисът?

Може би е редно да кажем, че генезиса на криптовалутите потегля от криптографията, която се употребила най-вече за военни цели, до момента в който в края на предишния век, Ник Саво, един маджарин доста интелигентен, доста готин човек, разгласява документ, в който изяснява какво е това смарт договор или образован контракт. Разказва доктор Боян Иванчев във ВИДИМО И НЕВИДИМО/BUSINESS CLUB с Георги Найденов. 

И по-късно (Саво) продължава проучванията си с концепцията за децентрализирана валута, която назовава обичай голд. Всъщност част от научната общественост приема, че това е прототипът на биткойна.
Всъщност смарт контрактите въз основата труда на Ник Саво, са базата на основаването на Етериум. Платформата Етериум е платформа и на Нексо.

Съвсем естествено откакто се появиха голям брой криптовалути, с изключение на тяхната търговия и ръководство, се появи предпочитание посредством тях да се разплащат разнообразни артикули и услуги, а по-късно се появи и концепцията, по какъв начин посредством крито платформи или системи, да се правят квази банкови интервенции. Тоест квази депозити и квази заеми.
С появяването на квази депозити, квази заеми и някакъв вид карти за разплащане, сякаш до  момента си изчерпва развиването на криптографската технология за основаване на децентрализирани валути и тяхното потребление.

Повече по тематиката, можете да научите в предаването: 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР