Може би е по-добре, че загубих от Владимир Кличко, иначе

...
Може би е по-добре, че загубих от Владимир Кличко, иначе
Коментари Харесай

Пулев: Добре стана, че паднах от Кличко, опитът е ценен

Може би е по-добре, че изгубих от Владимир Кличко, другояче щях да съм прекомерно огромен, разгласи Кубрат Пулев в предаването "Тази заран ". Преди пет години българският боксьор бе нокаутиран от тогавашния първенец в конфликт за международната купа в тежка категория в Хамбург.

"От щаба на Кличко бяха учудени от публиката и от това какъв брой българи пристигнаха да ме поддържат. Бях доста добре квалифициран, само че тактиката ми беше супер неверна. Бях самичък даже против "Зауерланд ". Допуснах неточности от първи клас в бокса - като ти протягат ръка долу, не сваляш ръката и не разрешаваш да те финтират. "

"Може и да е по-добре, че не го победих. Така е трябвало да стане, в този момент е доста по-интересно. За нищо не скърбя. Действията ми на кръга бяха прибързани, бях зелен, макар опита при дилетантите. От империята Кличко правеха хиляди номера. "

"Бях самичък против всички, нямах опит, хората към мен нямаха опит. Те желаеха да оказват помощ, само че това беше ситуацията. Поемам напълно виновността и отговорността, тъй като най-важна беше тактиката на кръга. Бях добре физически, само че... "

Пулев разкри, че прословутата му имитация след въпросния мач: "Продължаваме напред ", се е трансформирала в мотивация за доста хора, в това число и за такива със здравословни проблеми. "Това ме топли и ме радва – че са получили поддръжка в сложни мигове. " Кобрата акцентира, че не е срещнал особени усложнения в последния си дуел – против американеца Райдел Букър, който победи със съдийско решение.

"През цялото време го биех, той беше преносим боксов чувал. Разбира се, не би трябвало да го подценяваш – във всеки едни миг можеше да експлодира и да върне някой удар. Видяхте, че даже и Джошуа - непобедимият, великанът, мускулестият Джошуа - загуби от Руис поради един удар. Букър няколко пъти ме откри с десни прави, само че не бяха някакви кой знае какви, българската глава е здрава и удържа на удари. "

"Аркадата към този момент съм я не запомнил, нямам никакви проблеми. Два-три месеца ѝ трябваха да отшуми, беше доста дълбока - двайсет и няколко шева. Мотивацията и духът са най-важни при такава обстановка на кръга. "

"Боли и доста обезверява, тъй като кръвта влиза в окото, не виждаш, има удари, които се изсипват върху мен, тъй като съперникът нападна. Но мен ме движи желанието за победа. Силата е в духа, а не в парите или колите. Затова ме е гняв за България, само че това е друга тематика ", съобщи Кобрата и разяснява идния мач за международната купа.

"Със сигурност ще се изправя за купата против спечелилия сред Джошуа и Руис. Очаквам, в случай че Руис се приготви съзнателно, да завоюва още веднъж. Въпреки че и Джошуа сигурно си е взел поука ", съобщи българинът. Пулев разкри, че сигурно продължава взаимната си работа с треньора Ули Вегнер.

"Разбираме се съвършено. Той има око за бокса, има построен метод на подготовка и стратегия, които нееднократно са водили до триумфи. Той застана до мен и ми сподели - ти си моята мотивация да направя международен първенец в тежка категория и по-късно се отхвърлям от бокса ", приключи Кобрата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР