Може би е излишно да казваме колко полезни са зеленчуците.

...
Може би е излишно да казваме колко полезни са зеленчуците.
Коментари Харесай

5 невероятни качества на краставиците

Може би е ненужно да споделяме какъв брой потребни са зеленчуците. Днес обаче ще поговорим за краставиците, които имат голям брой потребни свойства. Краставиците са нискокалорични и доста потребни зеленчуци, които са подобаващи за всяка една диета или здравословен режим.
Те съдържат голям брой потребни субстанции, от които би трябвало да се възползвате. Краставиците са освежаващи зеленчуци, които имат извънредно доста изгоди.

1. Високо наличие на антиоксиданти - осведомени сте с фактът, че свободните радикали са нездравословни за здравето ви. Антиоксидантите, които се съдържат в краставиците блокират окисляването, а това е химическа реакция, която образува въпросните свободни радикали. Краставиците могат да понижат риска от голям брой болести, като да вземем за пример рак, хронични, белодробни и така нататък
2. Помагат при намаляване - дано първо споменем, че краставиците са нискокалорични, което ги прави съвършени за диета. Също по този начин съдържат доста огромно количество вода, което също може да помогне при отслабването. Можете да ядете колкото желаете краставици дневно, без да се притеснявате. Краставиците могат да се прибавят към извънредно доста ястия, което ги прави елементарно използвани. Също по този начин могат да бъдат комбинирани с доста храни. Ако желаете да отслабнете елементарно и бързо, доверете се на краставиците. Те съдържат голям брой потребни хранителни субстанции, които ще са ви от изгода по време на диета. Например магнезий, калий, голям брой витамини, фибри и така нататък
3. Забързват метаболизма - високото наличие на вода в краставиците оказва помощ да поддържането на постоянния корем. Най-честата причина за запек е дехидратацията. Краставиците съдържат и фибри, които също оказват помощ при този проблем.
4. Понижават кръвната захар - краставиците предотвратяват всички затруднения, свързани с диабета и въздействат удобно върху кръвната захар. Опитайте се да хапвате повече краставици, в случай че имате проблеми с високата кръвна захар.
5. Хидратират - тялото ви се нуждае от вода, с цел да действа вярно. Ако нямате навика да пиете вода постоянно, то изцяло умерено можете да се доверите на краставиците, които ще дадат на тялото ви нужното количество вода. Водата е доста значима за процеси като контролиране на температурата и превозване на отпадъчни субстанции или хранителни субстанции. Също по този начин можете да добавяте краставица във водата, която пиете всекидневно. Тази вода ще доставя тялото ви с витамини и други нужни на тялото ви минерали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР