Може би, ако хората четяха повече книги, щяха да забележат

...
Може би, ако хората четяха повече книги, щяха да забележат
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд - социопатът, който измами Америка

Може би, в случай че хората четяха повече книги, щяха да виждат идването на Сам Банкман-Фрийд (на снимката)
Автор: Схораб Ахмари, , Следвайте " Гласове " в 

на Сам Банкман-Фрийд (Сам Банкман-Фрийд e основател на към този момент банкрутиралата криптоборса FTX.  през 2020 и 2022 година бел.ред.) ви кара да желаете към момента да има писатели, работещи в традицията на реализма от 19-ти век. Титанът на криптовалутата, който сложи себеотрицанието и „ ефикасния алтруизъм “ в центъра на своята амбулантна търговия: това е тип сага, която вика за Тролъп, Текъри или Балзак. Уви, даже и измежду нас да имаше романисти от този диаметър — а евентуално няма — действителността може да надвиши гения им.
Не че хипотетичните злодеяния на Банкман-Фрийд са чак толкоз забавни сами по себе си. Не, финансовото шарлатанство постоянно е много скучно. „ Литературният “ аспект на тази история по-скоро е обвързван с неспособността на по-широката просвета да види идването им. Просто казано, прекалено много американци наподобява са изгубили способността да разпознават социопатите.
Но първо обстоятелствата. 

Те може да наподобяват комплицирани, тъй като гъста мъгла от механически диалект и математически магии прониква в крипто вселената. Но това, което се крие изпод, в действителност не е толкоз комплицирано. Криптовалутите са клас нерегулирани и мощно спекулативни активи – бази данни, чиито стойности за тези, които търгуват с тях, са функционалност на желанието по сенчести или утопични аргументи да се заобиколят контролираните от централната банка валути.
Доскоро „ SBF “ (Samuel Bankman-Fried) ръководи борса за криптовалута, наречена FTX, пазар за търговия с тези валути, в това число посредством конвертирането им в долари. Той също по този начин управлява редица други компании, в това число комерсиална компания, наречена Alameda Research. Този месец бе направено разобличаване в индустриалния магазин CoinDesk, че SBF е смесил средства сред другите си субекти, употребявайки вътрешна криптовалута като общо средство за продан. Разкритието накара конкурентна борса да заплаши с изтегляне на своите  средства от тази вътрешна валута.
Цялата структура се срути, както Atlantic обобщава:
FTX се оказа, че има проблеми с изплащането на тегления на клиенти. Изведнъж една компания, която в миналото е коствала 32 милиарда $, губи 8 милиарда.... FTX в никакъв случай не е била банка; клиентите ще имат шанса да получат даже част от парите си назад в съда по неплатежоспособност през идващите няколко години и наподобява допустимо SBF да понесе съществени правни последствия.
Не може да не изпитвате страдание към дребните вложители, които изгубиха всичко поради очевидната машинация на SBF. Като оставим настрани тези, които избират крипто пред контролирани валути по противозаконни аргументи, логиката на психиката на елементарния крипто вложител е изцяло разбираема. Както антитръстовият публицист Мат Столър твърди, крипто бустърите са мъже и дами, които са достигнали зрелост вследствие на опустошителна криза, породена от алчността и цинизма на „ уважаваната “ финансова промишленост.
„ Те “ бяха оправдани, до момента в който кредитополучателите от междинната класа получиха запор върху домовете си. Столър написа: „ Децата от финансовата рецесия от 2008 година, изникнали в ранна зрелост със мемоари за възбрани и безработни родители, не биха се заблудили от концепцията, че упоритата работа ще ги води на всички места. Те знаеха, видяха, че измамниците постоянно печелят. Това възприятие на неодобрение подхрани крипто промишлеността, макар че тя постоянно беше подкрепяна от същите другарски настроени към Уолстрийт политици и регулатори, чиято инертност беше подготвила почвата за по-ранната рецесия.

Все отново в този случай би трябвало да се чудите за какво повече клиенти не се чудеха дали се случва нещо неприятно, единствено в случай че се съди по личността на SBF. Веганството. Полиаморията. Показно евтината Corolla (Тойота). Разрошената коса и раздърпаните облекла.
Милионите долари, дарени на про-крипто настроените във вътрешнополитическите надпревари на демократите.
Ангажиментът към философския консеквенциализъм и утилитаризъм. Спането в чували в офиса. Споделеният терапевт в офиса на FTX. Приятелството с Бил Клинтън.
Всяко едно от тези неща може да е било подценено. Но в своята цялост те крещяха: „ Очевиден социопат “.
Може би за това е отговорна точно загубата на литературна просвета. Дали типът просвета, която е основала героя Беки Шарп във „ Панаир на суетата “ на Текери, би имала моралната и психическата опция да забележи алените знамена, сложени из целия SBF? Вероятно е сантиментално да си го представим. В последна сметка културата ни е толкоз необразована, колкото и нейните бизнес злодеи. Самият SBF в края на краищата се самоопределя като чонек, който ненавижда книгите. „ Никога не бих прочел книга “, сподели той на интервюиращ през септември. „ Мисля, че в случай че сте написали книга, сте се объркали и тя би трябвало да е обява в блог от шест абзаца. “ Само това изказване би трябвало да го вкара в пандиза, в случай че питате мен.
Схораб Ахмари е създател и редактор на списание Compact, редактор на The American Conservative и гостуващ помощник на Център Veritas за нравственос в публичния живот към Францисканския университет. Сред книгите му са " От огън, по вода: Моето пътешестване към католическата религия " и " Непрекъснатата нишка: Откриване на мъдростта на традицията в епохата на хаоса ". В момента написа книга за тиранията в Америка.
Превод за " Гласове ": Георги Ванчев
Източник: 
 
 
 
 
20 Ное 202250420 Ное 202211918 Ное 202241318 Ное 202213017 Ное 202223416 Ное 2022655Коментарирукола Z21 Ное 2022 9:35ч.
Друг път социопат... доста е елементарно по този начин, гърмим бушона и сме с чисти ръчички: " FTX беше мощно във финансирането на проучвания за ваксини, биотехнологично инженерство и други глобалистки стратегии за обезлюдяване посредством общността за „ научни проучвания “ https://www.newstarget.com/2022-11-19-ftx-heavy-into-vaccine-research-biotech-depopulation.html https://ftxfuturefund.org/future-fund-june-2022-update/
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Много точна забележка. Става дума тъкмо за бушон.21 Ное 2022 13:26ч.
Цялата тази история не можеше да се случи без знанието и съдействието на така наречен " дълбока страна ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ангажиментът към философския консеквенциализъм и утилитаризъм. Спането в чували в офиса.... Но в своята цялост те крещяха: „ Очевиден социопат “.21 Ное 2022 9:44ч.
"...философския консеквенциализъм и утилитаризъм " са в основата цялата англо-саксонска цивилизация, а Бил бе президент на най-продветената ѝ част, видни представители, на която са девиантни вегани и пациенти на споделени психотерапевти, та в този ред на мисли не значи ли всичко това, че цялото им общество е " Очевиден социопат "?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Здрасти!21 Ное 2022 10:00ч.
Ти комай в този момент откри Америка?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Англоезичниците са групов нарушител против човечеството21 Ное 2022 13:30ч.
След 1688 година са толкоз щедро и всецяло инфектирани от злото, което през днешния ден живее в " дълбоката страна ", че през днешния ден е мъчно да бъдат отделени англоезическите нации от злата воля, която ги движи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Читател21 Ное 2022 9:55ч.
Този човек не е бил заобиколен от простаци. Някому е било преференциално лесното пране на пари.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати За страдание, на редакторите в " Гласове " явно им липсва обща просвета!21 Ное 2022 9:58ч.
Или, в случай че не им липсва обща просвета, просто не четат текстовете, които разгласяват. Иначе нямаше да позволен фразата " героя Беки Шарп ", откакто това е " ГЕРОИНЯТА Беки Шарп ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Факти21 Ное 2022 10:19ч.
Към редакторите на уеб страницата -самият Банкман-Фрийд в ефир призна, че е давал пари на демократите, които са отивали в Украйна и след това са се прибирали отново по сметките ма всички тези, които са дали своят вот за разпределяне на средстава за Украйна. Говори се, че са изчезнали 2 милиарда и това е в основата на започване на договарянията с Русия. Скнадала е от една седмица.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стамен П.21 Ное 2022 14:14ч.
Поредният млад търгашин от племето на Блинкен, Нуланд, Сорос и Уол стриит, в помощ само че демократите. Дете на знатни адвокати с огромен другарски кръг от заможни хора, отново от това племе. Ако младежът е завлякал простосмъртни хора, нищо няма да му създадат, дори могат да го изкарат болен и умопобъркан. Но в случай че е завлякал хора от неговото племе ще го вкарат в панделата, както на времето вкараха Берни Мадоф. Чужди можеш да мамиш, само че свои не. Така им е заповядал техния Господ. А нашата крипто- госпожица Ружа Игнатова, дето измами сума ти народ и се покри е неясно копие само че този юноша.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати криптовалутите21 Ное 2022 19:05ч.
Са следващата шитня на демонократичния свят.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022196719 Ное 202254718 Ное 2022171524 Sep 20222849
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР