Моите въпроси Какво правите, бе? оставаха във въздуха и ударите.

...
Моите въпроси Какво правите, бе? оставаха във въздуха и ударите.
Коментари Харесай

Въпросите ми Какво правите? останаха някъде там, между ударите, казва Иво Никодимов

" Моите въпроси " Какво вършиме, бе? " оставаха във въздуха и ударите. Те контактуваха с ръце ", споделя от болничното заведение журналистът Иво Никодимов. Водещият на утринния блок на Българска национална телевизия бе атакуван през вчерашния ден към 15.15 ч. в Борисовата градина от трима млади мъже. Пред сътрудниците си от националната телевизия тази заран той ги разказа като " млади момчета на забележима възраст 20-22 години, стройни, със спортни фигури, само че не и напомпани ".

Запечатал съм лицето на единия от тях, споделя Иво. Един от тримата е с бръсната глава, а от многочислените отразявания на конфликти сред футболни агитки Никодимов може да ги оприличи на почитатели. Но може и да не са, може и да са скинхедс, а първичното му усещане да е поради " професионално деформиране ", споделя той от болничната си стая във ВМА, където през днешния ден ще бъде опериран.

Ударите и пострадванията са най-много по лицето. Те могат да бъдат породени от пестник, само че може и да е имало бокс или пръстен, който да остави такива следи, допуска основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов. Според него се водещата версия е нахлуване от ненавист.

" На това място сме имали и по-тежки набези с подобен претекст. Определено тези хора атакуват в тил, такава офанзива подвига рейтинга в обществото, в което те живеят. В тази категория са скинхедс. За тях това са акции, които ги издигат в йерархията. "

Такова е и догатката на Иво, който през днешния ден се усеща по-добре от през вчерашния ден, няма болки.

" Обяснявам си го като нахлуване по чисто хулигански подбуди. Първо, това не е маршрут, по който минавам постоянно, с цел да допускам, че някой ще ме наблюдава, ще провежда и направя някакво нахлуване против мен.

В момента, в който влязох в главната алея в тази част на градината, не бях минал и половината разстояние може би до идната алея, която я пресича перпендикулярно, когато трима младежи изскочиха от храстите и започнаха да ми нанасят удари, а аз - да ги запитвам какво вършат. Моите въпроси останаха някъде там, сред ударите. Единият потегли да ме рита, инстиктивно клекнах, в този миг те побягнаха. Свалих си раницата, с цел да извадя от нея кърпички. В този миг чух мъжки глас, който сподели: " Да Ви оказа помощ с нещо? ". Обяснявам си, че са видели индивида и са се отдръпнали незабавно ", напомня си случилото се журналитстът.

Той ще спомага оптимално на полицията. " Давам си сметка, че служителите на реда търсят игла в купа сено, в случай че съумеят, ще бъде добре. " До тази заран полицията е стеснила кръга на евентуалните нападатели до 200 души, чиито разпити текат. Имаме профил на причинителите, събрани са и доста записи от камери, които през днешния ден ще се гледат. Предстои ни доста работа, сподели тази заран гл. комисар Маринов.

Нападателите не поискали нищо, не се пробвали да го ограбят.

" Нищо не са поискали в границите на тази минута, минута и нещо, в която се разви нападението.

Ако са желали да ме ограбят, не им е стигнало времето да ме приведат в безусловно безпомощно положение и да ме преджобят. "

Лекарите от ВМА споделят, че положението на Иво е устойчиво и организират проучвания, с цел да ревизират дали има вътрешни контузии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР